Ophef: Bilal Wahib te gast bij Beau na livestream onzedelijkheid met tiener

bilal wahib

De acteur en rapper doet het incident af als ‘uit de hand gelopen grap’

Bilal Wahib raakte gisteren in opspraak om een livestream op Instagram, waarin hij een 12-jarige jongen met 17.000 euro uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien. Vanavond mag hij er in elk geval over vertellen bij Beau van Erven Dorens, wat ook Beau op flinke kritiek komt te staan.

Bilal Wahib op livestream

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: acteur Bilal Wahib en zijn collega Oussama Ahammoud hebben tijdens een livestream een 12-jarige jongen duizenden euro’s geboden om zijn geslachtsdeel te laten zien. Een grap, volgens hen. Mogelijk verspreiden van onzedelijkheden met minderjarigen, is het volgens de wet. Op het moment dat het gebeurde, waren er enkele duizenden mensen naar de stream aan het kijken.

Bilal bij Beau

En vanavond is Wahib dus te zien in talkshow Beau, van Beau van Erven Dorens. Dit valt niet goed bij veel mensen. Op Twitter zijn de reacties dan ook niet mals. “Zijn spijt kan hij betuigen in de rechtbank, niet in jouw show”, schrijft iemand. Een ander vraagt zich af of het dan “echt alleen om de kijkcijfers gaat”. Tegelijkertijd is er ook een enkeling die het voor Wahib opneemt, zoals Radio 2 DJ Jeroen van Inkel. “Is inderdaad domme actie, maar je ziet dat het gewoon baldadigheid is”, schrijft hij.

Andere reacties

Werkgevers van Wahib lijken het incident in elk geval niet te beschouwen als “gewoon baldadigheid”.  Zo heeft zijn platenlabel Top Notch hem direct laten vallen. Ook de NPO, waar Wahib het programma Teenage Boss presenteerde, heeft per direct de samenwerking beëindigd. Daarnaast haalt NPO Zapp ook alle al bestaande afleveringen van het programma offline. Zo willen zij voorkomen dat de kinderen in het programma geassocieerd worden met het voorval.

Lees ook: Je kind op Instagram? Speciale kinderversie Instagram is in ontwikkeling

Bron: Metro 1, 2 | Beeld: Videostill YouTube