Sander Schimmelpenninck maakt knullige opmerking bij DWDD over studentencorps: ‘Het is eigenlijk niet elitair genoeg meer’

Deze uitspraak werd niet door iedereen van harte ontvangen

Gisteravond vond weer een pittige discussie aan tafel bij het BNN-VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ plaats. Samen met de makers van het programma Rambam was ook Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck te gast aan tafel. De discussie was ontstaan naar aanleiding van het programma Rambam en hun item over de ontgroeningen bij het studentencorps. 

Zelf is Penninck ook lid geweest bij het corps in Rotterdam.

Undercover
Tijdens DWDD vertellen de programmamakers van Rambam over hun undercover-acties bij verschillende studentenverenigingen. Hierbij is het gelukt om undercover-studenten te laten infiltreren bij de ontgroeningen van studentencorpsen. Dit leverde heel wat schokkend beeldmateriaal op, zoals studenten die in het gezicht werden gespuugd en de medicatie van een student werd zelfs afgepakt tijdens de ontgroeningen.

Uitspraken
Naast de twee undercover-studenten die te gast waren bij DWDD was ook Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck te gast. Vanwege zijn eigen ervaringen bij het studentencorps in Rotterdam deed ook hij zijn verhaal. Maar dit viel niet bij iedereen in goede aarde… Schimmelpenninck legt uit waar het volgens hem ooit is misgegaan bij de corpsen: “Het is een gevoelig puntje”, bereidt hij de kijkers voor, “maar in de jaren zeventig had het corps te weinig leden en hebben ze de poort opengegooid voor HBO’ers. Daarmee is het niveau eigenlijk een beetje omlaag gegaan. Het is heel hard om te zeggen, maar het corps is eigenlijk niet elitair genoeg meer.”

Internet
Na deze pittige uitspraken van Schimmelpenninck ontplofte het internet. Een aantal van deze berichten naar aanleiding van de uitzending gisteravond lees je hier:

Lees ook: Déze Boer zoekt Vrouw-boeren gaan in Boer zoekt door nogmaals op zoek naar de liefde

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill, De Wereld Draait Door