We moeten dóóór: opnames Chateau Meiland ondanks coronacrisis niet gestaakt

De familie Meiland gaat door met de opnames van Chateau Meiland

Huishoudster Nadège mag vanwege het coronavirus geen voet meer op het chateau zetten. Voor de cameraploeg wordt daarentegen wel een uitzondering gemaakt. De opnames van Chateau Meiland gaan gewoon door, zo vertelt de kasteelheer aan De Telegraaf.

Kleine tv-ploeg aanwezig

“Vorige week is er een kleine tv-ploeg aangekomen op het chateau”, vertelt Martien Meiland aan De Telegraaf. Uiteraard ging dat in alle veiligheid en met toestemming van de Franse autoriteiten, zo voegt Martien toe. Momenteel is de regelgeving in Frankrijk ook erg streng. Zo moeten de inwoners van Frankrijk voor een supermarktbezoekje verschillende documenten invullen. Toch mocht de familie Meiland doorgaan met de opnames. 

Risico

Martien benadrukt dat alle landen voor een verschillende aanpak kiezen. “Nederland heeft wel de winkels open en daar kan je nog op straat. Daar is ook wat voor te zeggen. Voor de economie is dat stukken beter. Aan de andere kant, het risico dat je besmet wordt, is een stuk groter dan hier in Frankrijk.”

Luchtige tv

Vanavond kunnen we weer met z’n allen genieten van een nieuwe aflevering van het derde seizoen van Chateau Meiland. En de luchtigheid van het programma is nu net waar mensen ten tijden van de coronacrisis behoefte aan hebben. Ook Martien is dat niet ontgaan. “We krijgen ook nu weer zoveel leuke berichten. De mensen vinden het echt een lichtpuntje om naar ons te kijken in deze bizarre periode.”

Lees ook: Kijkers over nieuwe seizoen Chateau Meiland: ‘Eindelijk even lachen’

Bron: Show, Telegraaf | Beeld: Videostill Chateau Meiland seizoen 3