Optische illusie zorgt voor grote verwarring op het internet

Wat zie jij in de afbeelding?

Het bovenstaande plaatje ziet er op het eerste gezicht doodnormaal uit, toch? Wat donkere wolken, een kiezelstrandje, golven en een grijze zee: niets meer dan een strandkiekje dat in de late uurtjes is genomen. Als je dit inderdaad allemaal ziet, ben je lang niet de enige. Toch is deze afbeelding niet wat hij lijkt. Als je héél goed kijkt, zie je namelijk iets totaal anders dan een strand. En dat leidde tot flink wat verwarring op Twitter.

Twitter is totaal in de ban van deze eigenaardige afbeelding.

Verwarring

De foto lijkt in eerste instantie op een doodnormale strandfoto, maar het plaatje heeft al de nodige verwarring gezaaid op Twitter. Veel mensen blijven er namelijk van overtuigd dat het om een strand gaat, maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Kun jij er iets anders in ontdekken dan een kustlijn?

Kunstenaar

Een strand is het dus niet, maar wat de afbeelding dan wel laat zien? Dat wordt duidelijk uit het bijschrift van de foto. Dat luidt: ‘Als je hier een strand, oceaan, lucht, rotsen en sterren in ziet, ben je een kunstenaar. Maar het is geen schilderij, het is het onderste deel van een autodeur die gerepareerd moet worden’, schrijft een Twitteraar. Na het lezen van dit bijschrift zien we het ineens, maar eerlijk is eerlijk: zonder deze uitleg hadden wij dit nooit geraden!

Lees ook: Lidl verkoopt gigantisch unicorn-badeiland en hij is nu in de uitverkoop!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Twitter