Kijkers zijn het eens: optreden Emma Heesters in Beste Zangers niet live

Emma Heesters Beste Zangers

Het optreden was volgens velen iets té perfect

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het twaalfde seizoen van Beste Zangers. De eerste uitzending leverde meteen een aantal spraakmakende optredens op. Veel kritiek was er op dat van Emma Heesters, die tijdens de uitzending het nummer Sex Machine ten gehore bracht. Kijkers zijn het erover eens: het was een geweldig optreden, maar beslist niet live. 

Denk jij dat ze playbackt, of is het volgens jou wel live?

Live versus playback

Op YouTube wordt druk gespeculeerd over het optreden van Emma. Was het inderdaad geplaybackt, of gewoon een steengoede live performance? Toch zijn de meeste kijkers erover uit dat het optreden niet live is. Daarvoor is het iets té perfect, zo zijn velen van mening. ”Heel jammer dat het niet live is”, schrijft iemand onder de video. Een ander reageert met: ”Jammer dat dit niet live was. Of ben ik de enige die dit hoort?” Deze opmerking lokte op zijn beurt weer veel andere reacties uit. ”Elke muziekliefhebber zag dat dit zwaar geplaybackt was”, aldus een YouTube-gebruiker. Een ander komt zelfs met ogenschijnlijk duidelijk bewijs: ”Sorry maar dit klonk zo nep. Ze lijkt echt te playbacken. Op 0:38 hoor je dat ze zingt ‘but’ maar haar mond beweegt niet op dat moment.”

AVROTROS

Een woordvoerder van AVTROS heeft inmiddels gereageerd op de commotie en laat weten dat alles wat er in het programma gezongen wordt absoluut live is. De audio wordt uiteraard – zoals in ieder ander tv-programma – nabewerkt, maar er is in geen geval sprake van playback. Was het optreden dus echt zo goed dat het bijna op playback leek? Luister het hieronder terug en oordeel zelf.

Lees ook: Nieuw liedje Kinderen voor Kinderen zorgt voor enorme ophef

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill