Opvoeden á la Gordon Ramsay: ‘Ik vlieg eerste klas, maar mijn kinderen tweede klas’

Gordon Ramsay

De Ramsay-kinderen zitten gewoon tweede klas

Chefkok Gordon Ramsays vermogen wordt geschat op zo’n 45 miljoen euro. Je zou denken dat een eerste klas vliegticket voor zijn kinderen er dus wel vanaf kan, maar toch laat de Britse chef zijn kinderen tweede klas vliegen en daar heeft hij een goede reden voor.

Hij wil zijn kinderen niet te veel verwennen. 

Realistisch

Niet voor iedereen ligt een carrière in het verschiet waarbij miljoenen euro’s wordt verdiend. Om die reden wil Gordon zijn kinderen niet onnodig verwennen. “Ik moet realistisch zijn tegen de kinderen. Het is onzin om kinderen van die leeftijd te laten wennen aan vliegen op eerste klas. De grote stoelen, ze hebben de ruimte niet eens nodig en hebben genoeg entertainment op hun iPads”, aldus Gordon tegen Independent.

Tien gangen met champagne

Gordon vertelt dat hij zijn kinderen niet onnodig wil verwennen met een ’10-f*cking-gangen menu met champagne’. “Het is niet beschamend”, vindt de grofgebekte chef. “Het is de keus van mij en mijn vrouw Tana om ze discipline bij te brengen om ze op te voeden. Mijn kinderen zijn dankbaar en niet verwend.”

Erfenis

Wanneer Gordon Ramsay het hoekje omgaat, hoeven zijn kinderen ook niet te rekenen op zijn fortuin. “Het gaat absoluut niet naar hen en dat is niet gemeen bedoeld. Het is om te voorkomen dat ze verwend worden.” Wel doet Gordon een beetje water bij de wijn. “Met mijn vrouw Tana heb ik afgesproken dat de kinderen wel een aanbetaling van 25 procent krijgen op een eigen woning, maar niet de hele woning.”

Huishoudelijke taken

“Ik probeer mijn kinderen zo normaal mogelijk op te voeden.” Om die reden stopt de kok ze niet zomaar wat geld toe, daar moeten we wel de handen voor uit de mouwen steken. “Ze hebben allemaal baantjes en ze nemen de verzorging van huisdieren op zich en ze hebben klusjes in het huis.”

Lees ook: Hallo daar: zó ziet de dochter van Gordon Ramsay eruit en ze is superknap

Wil je deze tips bewaren? Pin het artikel dan op Pinterest!

Bron: Independent | Beeld: Videostill CBBC