Orgel Joke is oma geworden: ‘Echt een cadeautje’

orgel joke

Joke deelt het heugelijke nieuws vanuit het ziekenhuis

2023 begon voor Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke, met prachtig babynieuws. Ze is op nieuwjaarsdag namelijk oma geworden van een kleindochter. Dat nieuws deelt de Vlaardingse orgelspeler vanuit het ziekenhuis met RTL Boulevard

Lichtpuntje

Zelf ligt Joke sinds half december in het ziekenhuis met een zeldzame stollingsstoornis, genaamd hemofilie A. Ze is dan ook opgelucht dat haar kleindochter gezond en wel ter wereld is gekomen. “Daar ben ik heel blij om, dat geeft weer een lichtpuntje”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Het kleine meisje heeft de prachtige naam Mint gekregen. Moeder en dochter maken het goed, maar oma Joke moet voorlopig op afstand van haar kersverse kleindochter genieten. “Ik wil graag naar haar toe en haar vastpakken, maar dat gaat helaas niet. Gelukkig kan ik haar via FaceTime zien. Dan ben ik er toch een beetje bij.”

Orgel Joke heeft ook een aantal lieve foto’s van de kleine Mint gedeeld met RTL Boulevard, die zie je HIER.

Met spoed opgenomen

Vorige maand werd Joke met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een inwendige bloeding in haar bekken. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met de Vlaardingse. “Mijn Hb (hemoglobinewaarde, red.) is weer goed, dus ik hoef op het moment geen stollingsmiddelen meer”, deelt ze. “Die kreeg ik twee weken lang vanwege die bloeding.”

Onderzoek

Waar het precies misging in Jokes lichaam, dat zijn de artsen momenteel aan het onderzoeken. “Voorlopig denken ze dat ik hier wel tot 11 januari lig”, vertelt de orgelspeler. In de tussentijd krijgt ze prednison, chemo en antibiotica. “Met een rollator loop ik wat heen en weer in de kamer, heel voorzichtig.” Ze is blij met de verzorging die ze krijgt en dat haar zoons regelmatig op bezoek komen. Toch moet ze nog wel ‘even verwerken’ wat haar is overkomen. De geboorte van kleine Mint noemt ze dan ook “echt een cadeautje”.

Lees ook: Verdrietig nieuws: Orgel Joke opgenomen in het ziekenhuis

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress