Oscar Aerts openhartig over zeldzame ziekte: ‘Vanwege mijn uiterlijk kreeg ik nauwelijks nog rollen aangeboden’

Oscar Aerts

De wereld van de acteur stond in één klap op z’n kop

Trouwe GTST-fans kennen hem als Vincent Muller, maar een andere grote rol heeft Oscar Aerts na zijn soap-periode niet meer gehad. Dat heeft alles te maken met de zeldzame ziekte waaraan hij lijdt: het syndroom van Cushing. Waar het de acteur voorheen zowel in zijn carrière als op liefdesgebied voor de wind ging, zette de aandoening zijn hele wereld op z’n kop. ”Ik ben zo’n beetje alles kwijtgeraakt”, vertelt Vincent openhartig aan Story.

De acteur wist een lange tijd niet wat er met hem aan de hand was.

Op z’n kop

Tot een paar jaar geleden had Oscar Aerts weinig te klagen. Zijn rol als Vincent Muller in Goede Tijden, Slechte Tijden maakte van hem in korte tijd een BN-er en ook op liefdesgebied ging het hem goed af. Hij vond de ware in zijn vriendin Jessica en werd de trotse pappa van hun zoontje Eli Benja (2). Maar juist in deze gelukkige periode, kwam het leven van de acteur op z’n kop te staan.

Vreemde

Het lichaam van de sportieve Oscar veranderde uit het niets totaal, terwijl hij zijn levensstijl niet had aangepast. ”Ik ben toen zo’n beetje alles kwijtgeraakt”, vertelt hij aan Story. ”In een maand tijd kwam ik tien kilo aan. Ik voelde me slap, lusteloos en een vreemde in mijn eigen lichaam. De haren op mijn benen vielen uit en ik begon van mijn lichaam te walgen. Ook zat ik ineens zonder werk thuis. Vanwege mijn uiterlijk kreeg ik nauwelijks nog rollen aangeboden.’’

Operaties

Er was lange tijd niet duidelijk wat er met de 30-jarige acteur aan de hand was. Nadat hij door de medische molen was gehaald, bleek dat hij lijdt aan het syndroom van Cushing: een zeldzame aandoening die de hormoonhuishouding volledig ontregelt en gewichtstoename tot gevolg heeft. Dat was bij Oscar ook het geval en een operatie was noodzakelijk. Onlangs ging hij in stilte voor de tweede keer onder het mes.

Lees ook: Glennis Grace woedend op festivalorganisatie: ‘Ik pik het niet dat mijn naam door het slijk wordt gehaald’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Story | Beeld: Hollandse Hoogte, Fotograaf: Edwin Janssen