Oud-presentator Willibrord Frequin overleden

Willibrord

Hij stierf op 80-jarige leeftijd.

Voormalig Brandpunt-journalist Willibrord Frequin is op 80-jarige leeftijd overleden aan Parkinson. Dit heeft de familie van de tv-maker laten weten in een verklaring. 

Overleden 

“In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s”, deelt de familie. Volgens zijn familie overleed hij vredig in zijn slaap, en had hij zich “verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven.”

Willibrord was al een lange tijd ernstig ziek. Hij leed aan de ziekte van Parkinson. Ook vertelde hij begin dit jaar in een interview met De Telegraaf dat hij kampte met hartproblemen. In april vertelde de journalist aan De Telegraaf dat hij nog kort te leven had. “Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer”, deelde hij. “Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten.”

Carrière 

Willibrord Frequin werd vooral bekend door zijn werk als reporter bij Brandpunt. Ook maakte hij vanaf de jaren 90 diverse programma’s als Achter gesloten deuren, De Week van Willibrord en Ooggetuige. Ook kreeg de presentator – die bekendstond om zijn directheid – een column in Panorama. 

Bron: Het Parool, Limburger, Telegraaf | Beeld: BrunoPress