Heb jij nog een oudejaarslot uit 2018? Dit is waarom je die nu moet inleveren

oudejaarslot 2018 inleveren

Je oudejaarslot uit 2018 kan nog veel geld waard zijn!

Veel mensen kopen traditiegetrouw aan het einde van het jaar massaal oudejaarsloten. We hopen op deze manier met een leuk zakcentje het nieuwe jaar in te gaan. Toch zijn er ook ieder jaar weer een hoop teleurgestelde mensen in Nederland die wéér geen prijs winnen. Misschien heb je dit jaar meer geluk met het oudejaarslot van vorig jaar.

Wie wat bewaart, heeft wat. Zo blijkt maar weer!

Oudejaarslot 2018

Heb jij nog in die ene rommellade een oudejaarslot van vorig jaar liggen? Naar jouw weten heb je hier geen prijs mee gewonnen, maar misschien heb je alsnog geluk met je lot uit de loterij. De Staatsloterij zoekt namelijk de zes winnaars die na de oudejaarstrekking van vorig jaar nooit hun prijs hebben geïnd. Hartstikke zonde, want deze onwetende winnaars hebben nog recht op enorme geldbedragen en auto’s.

Trailer Staatsloterij

Vanaf deze week gaat de Staatsloterij met een trailer langs verschillende steden in Nederland waar de prijzen vorig jaar mogelijk zijn gevallen. De zes winnaars wonen naar alle waarschijnlijkheid in de steden Vlissingen, Breda, Zevenbergen, Dordrecht, Vught en Arnhem. De trailer van de Staatsloterij rijdt langs deze steden om hopelijk alsnog de winnaars blij te maken met de gewonnen prijzen. “Je zou denken dat als je zo’n lot hebt, je op z’n minst controleert of je prijs hebt. Kennelijk geldt dat niet voor iedereen en proberen we ze met de nodige aandacht alsnog te vinden”, laat een woordvoerder van de Staatsloterij aan het AD weten. “Per locatie wordt de nog niet opgehaalde prijs achtergelaten bij het verkooppunt van het winnende lot.”

Gewonnen prijzen

De drie geluksvogels hebben nog een auto van het merk Mini te goed, twee winnaars een ‘halve’ Mini (die ontvangen de helft van het geldbedrag van de autowaarde op hun rekening, omdat ze speelden met een half lot), en 1 winnaar heeft nog €50.000 te goed. Denk je dat jij een van deze geluksvogels zou kunnen zijn? Wacht dan niet te lang, want de voorwaarde is dat de winnaars het oudejaarslot van vorig jaar voor 31 december 2019 verzilveren.

Goede doelen

De kans is erg aanwezig dat de zes winnaars van vorig jaar het oudejaarslot niet meer in hun bezit hebben. Hoe vervelend ook, maar in dit geval is het dikke vette pech voor deze mensen. In het geval dat de prijzen alsnog voor 31 december niet geïnd worden, gaat de waarde van het prijzenpakket naar de goede doelen. “Als niemand zich meldt, gaat de waarde van dit prijzenpakket onder meer naar de goede doelen en sportbonden die we financieel ondersteunen”, laat de woordvoerder weten.

Lees ook: Shoppen maar: bij deze webshops sla jij je slag tijdens Black Friday 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: AD | Beeld: NU.nl, videostill