Heb jij een wat oudere navigatie? Mogelijk doet-ie het na 7 april niet meer

GPS-apparatuur en andere navigatiesystemen die tien jaar oud zijn, doen het na 7 april mogelijk niet meer

Vroeger moest men het doen met een kaart en een goed richtingsgevoel, maar tegenwoordig is het de navigatie die ons vertelt waar we heen moeten rijden. Waar zouden we toch zijn zonder dat ding (waarschijnlijk op de verkeerde bestemming). Alleen het kan maar zo dat je wat oudere wegwijshulpje het binnenkort niet meer (goed) doet.

Gelukkig is dit euvel goed te verhelpen.

Miscommunicatie met systemen

In de nacht van 6 op 7 april maakt een zogenoemde GPS-omwenteling zijn opwachting. Oftewel: het telsysteem van oudere GPS-systemen, dat door de jaren heen vol is geraakt, wordt weer op nul gezet. En dit kan ervoor zorgen dat je GPS van de hobbel raakt. “Het terugzetten van de kalander kan leiden tot miscommunicatie tussen GPS-satellieten en -ontvangers”, zo schrijft TomTom op zijn website. De ingebouwde chips in navigatiesystemen kunnen hierdoor bepaalde functies niet meer verwerken. Ook kan het dat je systeem juist heel erg traag wordt.

Serienummer

Gelukkig betekent het niet dat je je navigatiesysteem kunt weggooien. Zo kan het helpen om je GPS te updaten. Op de website van de leverancier van je navigatie kun je controleren of jouw software ook getroffen wordt door deze verandering. Het AD weet te vertellen dat eigenaren van TomTom-navigatieapparaten een serienummer op de website kunnen invoeren en zo kunnen achterhalen of hun systeem daarna nog werkt.

Lees ook: Tja, dit is waarom sommige vrouwen slechter zijn in kaartlezen dan mannen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels