Ouders slepen 30-jarige zoon voor de rechter omdat hij het huis niet uit wil

Dit is wel heel extreem…

De een gaat op zijn of haar zeventiende al uit huis en weer een ander wacht tot er een huis gekocht kan worden, voor het ouderlijk nest wordt verlaten. Allemaal helemaal prima. De ouders van de 30-jarige Michael Rotondo vinden het echter niet oké dat hun zoon nog bij hun in huis woont. Ze hebben hun zoon al meerdere keren dringend verzocht het huis te verlaten, maar hij geeft hier geen gehoor aan.

Het stel is ten einde raad en sleept hun zoon daarom voor de rechter.

Rechter

In New York vond gisteren een vreemde rechtszaak plaats. De ouders van de 30-jarige Michael sleepten hem voor de rechter, omdat hij het huis maar niet wil verlaten. De man is momenteel werkloos en woont alweer acht jaar bij zijn ouders.Hij betaalt geen huur en helpt niet in het huishouden. De ouders ondernamen meerdere pogingen om duidelijk te maken dat ze willen dat hun zoon een eigen woning zoekt. Zo stuurden ze hem maar liefst vijf brieven in drie maanden tijd met een duidelijke boodschap.

Aanmaningen

De eerste brief had nog een vriendelijke toon. Op 2 februari stuurden de ouders hun zoon het verzoek om binnen veertien dagen het huis te verlaten. Michael geeft geen gehoor aan de boodschap en krijg op 13 februari opnieuw een brief die wat krachtiger is van toon. “Michael Joseph Rotondo, hierbij wordt je direct uitgezet uit de woning met adres 408 Weatheridge Drive, Camillus, New York. Je bent al die tijd onze gast geweest en er is geen overeenkomst die je het recht geeft hier langer te verblijven zonder toestemming. Als je per 15 maart 2018 niet weg bent, wordt er een gerechtelijke procedure gestart.” Brief 3 ontvangt Michael op 18 februari waarin staat dat zijn ouders hem 1.100 dollar bieden om een (tijdelijke) woonplek te vinden. Ook geven ze hem het advies om spullen van waarde te verkopen. Brief 4 volgt snel waarin Michael opnieuw verzocht wordt het huis snel te verlaten. In de laatste brief verzoeken de ouders Michael om zijn grootste bezit, zijn Volkswagen Passat, te verkopen.

Lees op de volgende pagina hoe de rechtszaak verliep.


Pagina 1/2