Ouders van The Voice Kids-kandidaten herkennen verhaal Marco Borsato niet

‘Wij kunnen ons er totaal niets bij voorstellen’, aldus een moeder.

Marco Borsato heeft momenteel te maken met behoorlijk heftige beschuldigingen. Verschillende roddelbladen en juicekanalen beweren dat de zanger opgepast gedrag tegenover minderjarige meisjes zou hebben vertoond. Het zou daarbij onder meer gaan over meisje die kandidaat waren bij de talentenshows waar hij aan meewerkte. Ouders van The Voice Kids-kandidaten kunnen zich er echter niets bij voorstellen. 

Verbijsterd

Het AD sprak met ouders van kinderen die in 2019 meededen aan The Voice Kids – de talentenjacht waarbij Marco Borsato coach was. Zij zijn verbijsterd over de beschuldigingen die de zanger momenteel aan zijn broek krijgt. “Als dit echt waar is, is dat heel heftig, maar wij kunnen ons er totaal niets bij voorstellen”, zegt moeder Sharon Doelwijt tegen de krant. Haar dochter schopte het tot de laatste twaalf kandidaten in het team van Borsato en werd door de zanger gecoacht. “Wij hebben nooit gemerkt dat er iets speelde of dat meiden heel close met hem waren. Wij hebben zelf ook totaal geen naar gevoel overgehouden aan het contact met hem. Hij was voor onze dochter altijd superaardig en begripvol.”

Borsato barbecue

Ook een andere familie die het AD sprak herkent zich niet in de beschuldigingen. “We hebben het na alle berichtgeving nog eens aan onze dochter gevraagd, maar zij herkent zich totaal niet in dit verhaal.” De zanger en coach organiseerde elk jaar een zogenaamde ‘Borsato barbecue’ bij hem thuis, waarvoor alle kandidaten die hij ooit (in alle Voice-edities) heeft begeleid werden uitgenodigd. Twee jaar geleden zou de zanger tijdens zo’n barbecue over de grens zijn gegaan. Moeder Doelwijt kan zich dit moeilijk voorstellen. “Iedereen die ooit in zijn team heeft gezeten wordt hiervoor uitgenodigd. Wanneer zou hij dat dan ongemerkt hebben moeten doen?”

Nooit alleen

Volgens Doelwijt zijn de jonge kandidaten ook tijdens repetities voor de talentenjacht nooit alleen geweest met Borsato. Daarnaast zagen ze hun coach überhaupt niet heel vaak, haar dochter heeft hooguit drie keer met de zanger samengewerkt. “En dan zijn er altijd anderen bij”, stelt ze.

Marco Borsato heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd of ze een onderzoek kunnen starten naar de bron van de geruchten. Dat loopt momenteel.

Lees ook: Marco Borsato reageert via zijn advocaat op de geruchten

Bron: AD | Beeld: Brunopress