De ouders van deze verwisselde baby’s kwamen voor een hele moeilijke beslissing te staan

De grootste nachtmerrie voor iedere oudere

Het is bijna altijd een heugelijk moment als er een kindje geboren wordt. Dat was ook voor de Indiase Salma Parbin het geval, totdat ze erachter kwam dat het kind dat zij in haar armen kreeg niet van haar was. In het begin geloofde echter niemand haar, totdat haar man zelf op onderzoek ging en dat toch de waarheid bleek te zijn…

Wat beslis je in zo’n moeilijke situatie?

Gek
Toen Salma op 11 maart 2015 haar baby in haar armen kreeg wist ze het meteen; dat was niet haar zoon. Ze vond hem niet op haarzelf en haar man lijken en toen ze dit een week later tegen haar man zei ging hij verhaal halen bij het ziekenhuis. In het ziekenhuis vonden ze dat zijn vrouw gek was en psychische hulp nodig had als ze niet geloofde dat dat werkelijk haar zoontje was. Haar man liet het hier niet bij zitten en vroeg een lijst op met alle geboortes van die dag en wat bleek: daar stonden inderdaad de gegevens op van een vrouw uit de Bodo-gemeenschap, een etische stam met Tibetaanse trekken en die trekken had de baby van het stel ook.

Omwisselen
Ze besloten de ouders een brief te sturen en ondanks dat het andere stel het maar een vreemd verhaal vonden, besloten ze toch om af te spreken. Tot hun grote verbazing zagen zij ook dat het kindje van Salma en haar man heel erg op hen leek en het baby’tje dat zij hadden juist heel erg op Salma en haar man leek. Salma wilde de baby’s meteen omwisselen, maar dat wilde het andere stel niet. Een eindeloos traject voor een DNA-test begon, maar toen kwam toch aan het licht dat de baby’s inderdaad verwisseld waren.

Bezoekrooster
De twee stellen gingen naar de rechtbank om de baby’s echt te verwisselen, maar de twee jongetjes protesteerden luidkeels. Ze wilden helemaal niet bij hun papa en mama weg. De ouders konden het toen niet meer over hun hart verkrijgen om de twee om te ruilen en besloten een bezoekrooster te maken, zodat beide ouders ook in het leven van hun biologische kind kunnen zijn.

Lees ook: Bijzonder: dit koppel adopteert de 39-jarige dochter die ze als baby ter adoptie opgaven

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Volkskrant | Beeld: pxhere