Vanaf vandaag hoef je je ov-chipkaart niet meer op te laden dankzij deze wijziging

ov-chipkaart

Reizigers wachtten op deze wijziging van de ov-chipkaart

Het is iets waar veel reizigers al lang op wachten: saldoloos reizen. Nooit meer voor die poortjes staan en zien dat je toch eerst even langs de automaat moet om je ov-chipkaart op te laden en vervolgens je trein missen. Die ergernissen behoren nu in het verleden door een wijziging van de NS. 

Dit scheelt een hoop tijd.

Flex

Reizigers die het opladen liever achter zich laten, kunnen vanaf vandaag reizen met NS Flex. Met die nieuwe optie krijg je achteraf de rekening van de gemaakte reizen. Je hebt nu dus geen saldo meer nodig op je ov-chipkaart. Je kunt met NS Flex reizen met de trein, bus en metro en de gemaakte kosten krijg je allemaal in een handig overzicht achteraf.

Keuzevrijheid

NS-bestuurslid Tjalling Smit legt uit hoe het allemaal werkt: “Iedere reiziger die wil, kan zich nu aanmelden voor NS Flex. Het kost een euro per maand extra voor een abonnement, eenmalig tien euro voor mensen zonder abonnement. Ze krijgen maandelijks achteraf de rekening voor de ritten.” Reizigersorganisatie Rover is wel te spreken over deze nieuwe vorm van reizen. Ze zeggen dat dit de verandering is waar veel reizigers al lang op zaten te wachten. Wel vinden ze dat je een keuze moet hebben. Je moet volgens hen ook contant kunnen betalen en anoniem kunnen reizen. Met NS Flex is anoniem reizen niet mogelijk.

Lees ook: Moeder verbijsterd over reacties omstanders toen zoon voor de trein sprong

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: NS Beeldank