Moeder overleden 13-jarige voetballer: ‘Ik zie honderden huilende harten’

De 13-jarige Tijmen overleed na een tragische botsing op het voetbalveld

Afgelopen weekend in het Gelderse ‘s-Heerenberg ontstond een tragisch ongeval waarbij de 13-jarige Tijmen om het leven kwam. Op het voetbalveld botste de jonge jongen tegen iemand van de tegenpartij op. Hij raakte bewusteloos en overleed later in het ziekenhuis. Zijn moeder omschrijft het voorval als een dom ongeluk, pure pech, waar veel om is gehuild.

Bij de voetbalclub in ‘s-Heerenberg vond gisteravond de herdenking voor de jonge voetballer plaats.

De herdenking

Op de herdenking die gisteravond plaatsvond kwamen honderden mensen af. De regionale krant De Stentor schrijft dat al deze aandacht, ook in de media de familie veel goed heeft gedaan. “Wat zou Tijmen dat cool hebben gevonden”, zei zijn moeder op de herdenking. Ze bedankte iedereen voor alle steun die de familie de afgelopen dagen heeft gekregen. “Ik zie honderden huilende harten voor Tijmen, het is zo voelbaar. Al die harten zullen ergens voelen: dit is je grootste nachtmerrie. Nou dat klopt, dit wil je niet.”

Botsing met tegenpartij

Afgelopen zaterdag speelde Tijmen als keeper met MvR een bekerwedstrijd tegen voetbalvereniging Dieren. Tijdens de wedstrijd raakte hij in botsing met een speler van de tegenpartij. De jonge jongen werd nog gereanimeerd op het veld, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. Zijn moeder benadrukt tijdens de herdenking dat niemand schuld heeft aan de dood van Tijmen. Volgens haar is ook de speler van de tegenpartij slachtoffer. “Hij kon er niks aan doen. We hebben hem gezegd: ga weer voetballen. Ga voor de bal.”

Donatie

Na het noodlottige ongeval werd de vraag gesteld wat er met de organen van Tijmen moest gebeuren. Er werd besloten om deze te doneren. “Dan word je heen en weer geslingerd tussen emotie en wat is wijsheid. Maar nu we horen dat hij acht levens heeft kunnen redden, putten wij daar heel veel troost en kracht uit. Zijn hart klopt voort in een ander.” De voetbalclub MvR schrijft op Facebook dat na de wedstrijden aankomend weekend zijn afgelast. “Daarna gaan we, hoe lastig dat ook zal zijn, de draad weer oppakken.”

Lees ook: Britt (18) bevalt plotseling in Egypte en mag nu niet terug

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Omroep Gelderland |Beeld: videostill, Facebook