Opgelet: deze wilde paddenstoelen kunnen fataal zijn voor je hond

Let goed op als je een (bos)wandeling gaat maken met je hond

We hebben in Nederland een topzomer gehad, maar we zullen toch vaarwel moeten zeggen tegen het mooie weer. De herfst komt er weer aan en dat betekent ook dat de paddestoelen weer uit de grond schieten, inclusief paddenstoelen die giftig kunnen zijn voor honden.

De paddenstoelen kunnen ook op je eigen gazon groeien.

Wandeling

Een boswandeling maken met je hond klinkt onschuldig, maar hondeneigenaren moeten goed opletten dat hun trouwe viervoeter niet zomaar een hapje van een giftige paddenstoel neemt. Het is echter lastig voor mensen om te zien welke paddenstoel giftig is en welke niet.

Dierenarts

Heeft je hond paddenstoelen gegeten en vermoed je dat deze paddenstoel giftig is? Neem dan direct contact op met je dierenarts en ga niet zelf proberen het probleem te verhelpen, door je hond bijvoorbeeld over te laten geven. Je dierenarts kan je duidelijke instructies geven. Ook kun je het antigifcentrum bellen voor advies, zij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer van het centrum is 070 245 245.

Giftige paddestoelen

Zoals we eerder al zeiden is het lastig om te bepalen welke paddenstoelen giftig zijn en welke onschuldig zijn. Op deze site vind je een overzichtje met foto welke paddenstoelen giftig zijn voor zowel jezelf als voor je hond.

Lees ook: Brave hond weet precies wat hij moet doen als de bloedsuikerspiegel van zijn baasje daalt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wikipedia, Nieuwe hond | Beeld: Pixabay