Automobilisten moeten rekening houden met een drukke avondspits

avondspits
Het wordt een drukke en natte spits op pakjesavond

Automobilisten die vanavond nog de weg op moeten krijgen te maken met een extra drukke avondspits. Het gaat flink regenen vanavond én het is pakjesavond. Omdat mensen vandaag veelal vroeger vrij zijn en naar familie gaan, begint de avondspits ook eerder dan normaal.

Houd rekening met files.

Avondspits

De spits begint vroeg vandaag. Rijkswaterstaat voorspelt dat het al rond 15 uur druk kan worden op de weg, vooral rond Rotterdam en Utrecht. Dit is een uur eerder dan dat de avondspits normaliter begint. Dit heeft voornamelijk te maken met het heerlijk avondje. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten daarom geheel in Sinterklaasstijl op hun website:

“Sint waarschuwt eenieder die op 5 december de weg op gaat.

Pas op dat je niet al vroeg in de file staat.

De avondspits zal eerder beginnen dan normaal,

dus volg de verkeersinformatie optimaal.”

(lees verder op de website van Rijkswaterstaat)

Nat

Ook gaat het vanmiddag flink regenen, wat de avondspits niet ten goede komt. Buienradar heeft ook de Rijmpiet aan het werk gezet: “Pakjesavond heeft last van natte daken, hopelijk dat Sint en Piet niet van de daken geraken. Een pluspunt blijft de alsmaar hogere temperatuur, anders wordt het stoken peperduur,” schrijft de weersite.

Files

Rijkswaterstaat voorspelt dat er tussen 15 uur en 18 uur veel files zullen staan, met name rond de Randstad. De piek wordt tussen 16.45 en 17 uur verwacht. Na 18 uur zal het verkeer weer doorrijden.

Lees ook: Nieuw begin voor Samantha de Jong: ‘Barbie bestaat niet meer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Rijkswaterstaat | Beeld: Uberprutser op WikiMedia Commons