Pakketbezorgers waarschuwen voor acties: bestel Sinterklaascadeaus op tijd

PostNL maakt zich nog geen zorgen over de acties van pakketbezorgers

Pakketbezorgers dreigen met acties rond Sinterklaas. Dit kan voor grote problemen zorgen, omdat een van die acties inhoudt dat ze later leveren. Als Sinterklaascadeautjes dus te laat besteld worden, dan loop je het risico dat ze er niet op 5 december zijn. Ze willen met deze acties afdwingen dat postbedrijf PostNL met betere tarieven over de brug komt.

Het belooft chaos te worden.

Advies

Veel mensen denken dat het wel mee gaat vallen, maar Willem Snel van de branchkoepel BVPD benadrukt dat dit heel serieus is en dat ze echt gaan actievoeren rond die tijd. Snel adviseert mensen om vooral niet te lang te wachten met de inkomen. Alleen dan weet je zeker dat ze op tijd in de schoenen terechtkomen.

PostNL

De bezorgers zijn al sinds maart in gesprek met PostNL, maar die onderhandelingen mislukken steeds. Ze vinden wat PostNL biedt gewoonweg te weinig.  PostNL lijkt zich op dit moment nog niet veel zorgen te maken over de acties. “We kunnen toch moeilijk reageren op iets wat niet heel concreet is. We zullen in gesprek blijven met de pakketbezorgers en gaan ervan uit dat we samen met de bezorgers een goede oplossing kunnen vinden”, aldus de woordvoerder van het postbedrijf. Maandag worden de concrete acties bekend gemaakt.

Lees ook: Even kijken: zo ziet een van de duurste huizen van Nederland eruit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: pxhere