Grote paniek bij Miljuschka Witzenhausen op dag van Televizier-Ring Gala

In allerijl moest de presentatrice een bezoek brengen aan een arts

Sterren in prachtige outfits over de rode loper en belangrijke tv-prijzen: het Gouden Televizier-Ring Gala is een avond vol glitter en glamour. Voor presentatrice Miljuschka Witzenhausen (35) was dat echter ver te zoeken tot een paar uur voor de show. 

Droom die uitkomt

In haar wekelijkse column voor Flair beschrijft Miljuschka hoe de hectische uren voorafgaand aan het gala verliepen. “Ik knalde zowat uit elkaar van blijdschap”, vertelt de presentatrice over het moment dat ze verrast werd door RTL Boulevard met een nominatie. “Ik ben genomineerd. Dat is pas een feest. En bij een feest van dat kaliber hoort een mega-feestelijke jurk. Een speciaal voor mij ontworpen jurk! Weer een droom die uitkomt.”

Overal bloed 

Helaas was er van die blijdschap op de dag zelf weinig te merken. Terwijl Witzenhausen het ontwerp van de jurk aan haar vriendin Floor laat zien, springt Sterre (het hondje van Floor, red.) op haar schoot. “Als ik mijn stoel naar achteren schuif om op te staan en ik Sterre op de grond zet, zie ik dat mijn schoot helemaal onder het bloed zit. ‘Floor! Sterre bloedt uit haar kont!’”

Naar de arts

Na de eerste schrik, gaan Miljuschka en Floor met het bloedende hondje naar de dierenarts, waar Sterre meteen wordt onderzocht. “Omdat niet duidelijk is waar de bloeding vandaan komt, is er gevaar dat ze doodbloedt. Floor staat lijkbleek, op een afstand van anderhalve meter, te kijken naar het onderzoeken van haar grote liefde. Het zou een ramp zijn als er iets ernstigs was met Sterre. Ze is momenteel het belangrijkste in haar leven.”

Jurk passen

Al die tijd blijft Miljuschka bij haar vriendin om steun te bieden. Eigenlijk had de presentatrice om zes uur een afspraak om haar jurk te passen, maar ze vindt die jurk minder belangrijk dan het steunen van haar, schrijft ze. Al dringt Floor nog zo aan dat haar vriendin gewoon moet gaan. Gelukkig is er al snel nieuws: Sterre heeft een dikke-darmontsteking. “De arme schat is doodziek, maar blijft leven.” Miljuschka kijkt terug op een mooi leermoment: “Het is weer een dag van contrasten. Maar contrast is mooi. Het laat ons zien waar het in het leven echt om gaat. Om een klein hondje, Sterre genaamd.”

Lees ook: Dit zijn alle winnaars van het Gouden Televizier-Ring Gala

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube