Zien wij niet zitten: vliegtuigmaatschapijen willen passagiers staand laten vliegen

Een speciale stoel om staand te vliegen is inmiddels al ontworpen

Een vijftien uur durende vlucht voelt vaak niet als een pretje wanneer je opvouwen zit in een vliegtuigstoel. Echter lijkt de stoel binnenkort verleden tijd. Tenminste, als je het aan verscheidene vliegtuigmaatschapijen vraagt. Al enkele jaren spelen sommigen met het idee om de passagiers te laten staan tijdens de vlucht en speciale stoelen voor dit idee zijn inmiddels gerealiseerd.

Wat vind jij van het idee?

Staande stoel

Zoveel mogelijk passagiers in een toestel proppen, dat lijkt de missie te zijn van enkele vliegtuigmaatschappijen. Verscheiden maatschappijen spelen al enkele jaren met het idee om de inzittenden te laten staan. In 2003 kwam Airbus al met het idee en in 2010 leek Ryanair het ook een puik plan te vinden, zo meldt het Algemeen Dagblad. We zijn inmiddels al enkele jaren verder, maar de staande stoel is nog geen werkelijkheid geworden. Echter is een ontwerp voor een dergelijke stoel nu wel gerealiseerd.

Ontwerp

Aviointeriors, een Italiaans merk dat vliegtuigstoelen ontwerpt, komt nu met een -laten we het uniek noemen- ontwerp. Vorige maand werden de stoelen gepresenteerd in Hamburg en wie de stoelen goed bekijkt, ziet meteen dat zitten dan niet meer mogelijk is. De stoelen laten je als het ware staan. Door deze staande positie zou een vliegtuig 20 procent meer passagiers kunnen vervoeren.

Skyrider

De speciale stoel draagt de naam Skyrider, maar tot nu toe heeft nog geen enkele luchtvaartmaatschappij aangegeven de stoelen daadwerkelijk in hun vliegtuig te plaatsen. Wij zijn benieuwd of de Skyrider een toekomst heeft…

Lees ook: Wil jij graag goedkoop vliegen? Dít is een fout die veel mensen maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Pexels