Patricia Paay blikt terug op heftige tijd rond lekken intieme video’s

patricia paay

‘Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn’

Ongeveer vijf jaar geleden stond de wereld van Patricia Paay volledig op z’n kop. Een stel onbekenden wist intieme privévideo’s van haar telefoon te stelen, en lekte deze uit via internet. Hoewel de tijd vele wonden heelt, is La Paay hier nog niet volledig overheen. Dat vertelt ze in gesprek met LINDA.

Privévideo’s

In het interview in LINDA. legt Patricia Paay uit dat de details haar niet precies bij zijn gebleven rond de gebeurtenis. Maar wel kan ze vertellen dat het haar als persoon flink heeft veranderd. Zo deelt ze dat haar vertrouwen ‘voorgoed is geschaad’. “Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap al gauw: laat ik maar niks zeggen.”

Ook laat ze weten dat ze weinig begrip heeft voor de daders. Zo deelt ze dat ze niet snapt waarom ze haar zo ‘moedwillig’ wilden vernederen. “Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn”, stelt Paay.

In de steek

Ook liet Paay weten dat zij zich behoorlijk alleen voelde in die periode. Veel collega’s, met wie zij dacht ‘een hechte band’ te hebben, lieten namelijk niets van zich horen. Een aantal van hen heeft haar echter een broodnodig hart onder de riem gestoken. “Gordon. Hij steunde me, hield in de gaten hoe het met me ging. Ook Linda de Mol stuurde een prachtige brief, die ik vaak herlezen heb. Ik kreeg bloemen en kaarten van mensen die ik niet eens ken en het deed me veel toen de oud-burgemeester op de stoep stond. Van haar kreeg ik, naast lieve woorden, een mooie broche”, vertelde de zangeres.

Daders

Patricia Paay heeft verschillende rechtszaken gevoerd over de video’s. De daders zijn er beiden afgekomen met een voorwaardelijke straf. Michel V. kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand. Ernst van der S. kreeg een taakstraf van 50 uur. Beide mannen moesten bovendien een schadevergoeding à 30.000 euro aan Patricia betalen.

Lees ook: Zien: zo zag Patricia Paay er vroeger uit

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress