Patricia Paay eist geld van Op=Op Voordeelshop wegens ‘inbreuk op portretrecht’

Buurman Oostvogel noemt de claim van Paay ‘hondsbrutaal’

Patricia Paay lijkt weer in een zakelijk geschil verwikkeld vanwege haar panty- en ondergoedlijn. De 68-jarige diva eist 3.500 euro van winkelketen Op=Op Voordeelshop wegens het schenden van portretrecht. De winkel verkoopt panty’s en ondergoed met de beeltenis van Paay en maakt hier reclame voor, terwijl hier geen toestemming voor is gegeven. 

Advocaat Johan F. Langelaar bevestigt aan AD dat Paay ‘een vergoeding’ eist.

La Paay Glam Collection
Volgens Quote zou het gaan om 3.500 euro. “Het portret en de naam van Patricia Paay worden zonder toestemming gebruikt in de reclame-uitingen van Op=Op. Dit is inbreuk op haar rechten, waaronder het portretrecht”, luidt de verklaring. Volgens Langelaar is Op=Op Voordeelshop verzocht de promotie van de pantylijn La Paay Glam Collection te stoppen, of voor het gebruik van de foto’s van Patries te betalen. Het staat de keten wel vrij de resterende producten nog te verkopen. In de online shop worden onder meer strings, kousen, slips en thermoleggings aangeboden.

Oostvogel
Op=Op Voordeelshop is onderdeel van OVG Textiles, het bedrijf van Maarten Oostvogel. Oostvogel is de voormalig buurman en zakenpartner van Patricia, maar deze relatie is ernstig bekoeld na een ruzie. Het zakelijk geschil kwam in de belangstelling na een uitgelekte seksvideo van Paay. Zij suggereerde dat Oostvogel iets te maken had met de verspreiding van de beelden, maar bood in mei haar excuses aan en liet weten dat er geen grond voor die verdenking was. Oostvogel reageert verbijsterd op een nieuwe poging geld los te krijgen. “Dit is hondsbrutaal. Mevrouw is keurig betaald voor haar werkzaamheden.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, Quote | Beeld Hollandse Hoogte