Patty Brard deelt bijzondere herinnering aan overleden moeder

De presentatrice ontroerde veel kijkers met haar verhaal

In het programma ‘Herinneringen voor het leven, stop dementie’ ging presentatrice Dionne Stax het gesprek aan met patiënten en hun familieleden, waaronder Patty Brard. De tv-persoonlijkheid verloor haar moeder onlangs aan de gevolgen van dementie. Tijdens het programma doet Patty (66) haar verhaal en deelt ze een bijzondere herinnering aan haar overleden moeder Gerda (91). 

Rollen zijn omgedraaid

“Als ik aan mijn moeder terugdenk dan denk ik aan die ene keer, toen ik nog heel klein was en ik naast haar zat in de kinderstoel en zij mij stukjes brood voerde”, begint Patty Brard haar verhaal. De presentatrice at als kind heel slecht en dit was de enige manier om haar te laten eten. “In de laatste dagen dat mijn moeder leefde, voordat ze aan dementie overleed, voerde ik háár en was ik ook blij met elk hapje dat ze binnenhield.” De rollen waren dus helemaal omgedraaid.

‘Het was een zware weg’

De moeder van Patty leed aan de ziekte dementie en was het vooral in haar laatste dagen erg moeilijk, deelt Patty openhartig. “Mijn moeder is er niet meer, die is overleden aan de gevolgen van dementie, en dat was een zware weg.” De presentatrice had sinds mei ook weer contact met haar moeder. Vanwege een ruzie met haar zus kon Patty haar moeder een jaar lang niet zien. Door de dementie van haar moeder was dit dus ook een extra moeilijke tijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Ingrijpende ziekte

Het programma stond in het teken van de ziekte dementie. Eén op de vijf Nederlanders krijgt namelijk met de ziekte te maken. Deze ingrijpende ziekte heeft veel impact op de patiënt, maar ook op de familieleden. Dementie zorgt er onder andere voor dat herinneringen verloren gaan.

Lees ook: Nog even geduld: Rachel Hazes stelt publicatie eigen boek uit

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress, Instagram