Patty Brard spreekt openhartig over haar gastric bypass

Aan een maagverkleining kleven volgens Patty veel nadelen

Voor Patty Brard ging het roer twee jaar gelegen rigoureus om. De presentatrice en zangeres wilde werken aan een gezonder lichaam en onderging daarom een gastric bypass. Het resultaat leek naar haar wens: in een korte tijd viel ze flink wat kilo’s af. Toch raadt de 65-jarige het niemand aan.

Niet de oplossing

In VROUW Magazine wil Patty een misverstand over de maagverkleining de kop in drukken. Zo wordt nog weleens gedacht dat het een makkelijke manier is om van overtollige kilo’s af te komen, maar niets is minder waar. “Mensen die denken dat dit de oplossing is, hebben het écht niet begrepen, want het begint pas na de operatie.”

Nadelen

“Je moet ontzettend gezond en gedisciplineerd gaan leven. En als je dat niet kunt opbrengen, zijn de gevolgen veel erger”, waarschuwt de presentatrice. Patty ligt toe dat ze elke twee uur moet eten – zelfs als ze geen trek heeft – en dat ze er erg ziek van kan worden als ze iets verkeerds eet of als ze te veel eet. “Verder is het geen fijn gevoel, want eigenlijk leef je continu met een gevoel van trek.”

Noodzakelijke ingreep

Een aanrader noemt Patty het dus niet. Allesbehalve, zelfs. Toch heeft ze geen spijt van de ingreep. “Ik zit nu niet meer in de doelgroep van slachtoffers van diabetes. Want misschien was ik daaraan overleden, net als mijn broertje.” De ingreep was het Patty daarom wel waard. Ook benadrukt de voormalig Luv’-zangers dat ze gewoon gezond wil leven.

Geen tijd

Maar gezond leven, dat kan toch ook door op eigen kracht gezond te gaan eten en flink te sporten? Ja, dat kan zeker. Voor Patty was het alleen geen optie. Volgens haar dokter zou het jaren duren voor ze weer een gezond gewicht zou bereiken en die tijd had ze naar eigen zeggen gewoon niet.

Lees ook: Nicolette Kluijver deelt trots foto van haar tweeling op Instagram

Bron: Vrouw Magazine, RTL Boulevard | Beeld: Videostill M

Array