Patty Brard voelt zich goed na gewichtsverlies: ‘Dertig jaar jonger’

Patty Brard

De presentatrice zit veel beter in haar vel

Patty Brard is enorm veel afgevallen en zit daardoor beter in haar vel dan ooit. Dat vertelt de presentatrice aan Libelle. Dankzij haar gewichtsverlies is Patty naar eigen zeggen zo’n dertig jaar jonger geworden. 

Niet alles eten

Jaren geleden heeft Patty een maagoperatie ondergaan. Sindsdien kan ze niet zomaar meer alles eten waar ze zin in heeft. “Van de dokter moet ik me altijd afvragen: heb ik honger of ben ik gulzig?” vertelt ze. “Als het gulzigheid is en je propt ’t er toch in, weet je dat je diarree krijgt of ziek wordt, of allebei”, legt Patty uit. “Ik eet eerder te weinig dan te veel.”

In de spiegel kijken

Dankzij haar operatie is Patty ontzettend veel afgevallen. Naar eigen zeggen is ze nog steeds elke ochtend ‘verwonderd’ als ze in de spiegel kijkt. “Sta ik voor de spiegel en denk ik: O ja, zó zie ik er tegenwoordig uit. Ik heb bijna honderd kilo gewogen”, deelt ze. Toen de presentatrice 97 kilo woog, heeft ze een maagoperatie ondergaan.

Biologische leeftijd

Toen Patty 60 jaar oud was deed ze een test om haar biologische leeftijd vast te stellen. “74 was ik”, vertelt ze. “Nu ben ik 68 en is mijn biologische leeftijd 53. Ik ben bijna dertig jaar jonger geworden. Dat is de beloning”, aldus Patty. Ze voelt zich dan ook mooier dan voorheen. “Natuurlijk. Net als veel vrouwen vond ik het niet leuk om zo dik te zijn. Ik zit nu zo veel beter in mijn vel.”

Lees ook: Bert Visscher lijkt genezen van prostaatkanker: ‘Alles ziet er goed uit’

Bron: Libelle, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld