Patty Brard heeft operatie ondergaan: ‘Ik herken mezelf nu al niet meer’

Patty Brard

‘Ik voel me nu al zo anders’

Presentatrice Patty Brard heeft in haar strijd tegen de kilo’s een belangrijke knoop doorgehakt: twee weken geleden heeft ze een gastric bypass ondergaan. Het bevalt haar heel goed: de kilo’s vliegen eraf. 

LINDAnieuws belde de blije presentatrice op.

‘Nu is het klaar’

Patty heeft besloten haar strijd tegen de kilo’s met de lezers van LINDAnieuws te delen door voor hen te gaan vloggen. Iets wat nog aardig moeilijk is voor de slanke den in spe: “Iedere keer denk ik ‘oh dit is leuk’ en dan heb ik mijn telefoon niet bij me.” Tot nu toe is ze er toch in geslaagd om haar afvalrace vast te leggen, een race die begon op 4 januari toen ze op de weegschaal ging staan: “Ik woog die dag 97.9 kilo. Ik schrok me dood en dacht: nu is het klaar.”

Operatie

Patty bezocht verschillende artsen in Nederland om te vragen wat er met haar aan de hand was, want hoe kon je zo dik worden als je helemaal niet zo veel eet? Ze vroeg naar de mogelijkheden voor een maagballon maar deze wilden de Nederlandse artsen niet aan haar geven: haar BMI was te laag. Ze besloot te gaan sporten, diëten en vitamines te slikken. Maar het mocht niet baten vertelt ze: “Ik werd alleen maar dikker.” Ze besloot in andere landen te informeren naar de mogelijkheden voor een gastric bypass.

‘Nu al anders’

In België had ze succes en werd ze twee weken geleden geopereerd. Met als gevolg dat ze nu al bijna 10 kilo is afgevallen. Daarnaast heeft ze al sinds januari geen druppel alcohol meer gedronken: “En ik ben nog in een best goede bui ook,” voegt ze eraan toe. Ze voelt zich nu al een compleet ander persoon: “Ik was aan het vloggen en toen ik in mijn telefoon keek dacht ik: ‘Dit ben ik helemaal niet’. Ik herkende mezelf niet meer, ik voel me nu al zó anders.” Vanaf 22 maart kun je Patty haar afvalrace volgen via LINDA.tv.

Lees ook: Kijkers Vier handen op Eén Buik lovend over zorgzame Patty Brard

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: Instagram