Patty Brard voelt zich diep beledigd door SBS: ‘Ze wilden iemand die frisser en fruitiger is’

Patty Brard

De presentatrice vertelt openhartig over haar vertrek bij SBS

Televisiekijkend Nederland kon eigenlijk nooit om Patty Brard heen. Het begon in de jaren 80 allemaal met Bananasplit en vanaf 2013 was ze te zien bij Shownieuws als deskundige. Echter stopte ze onlangs met het vervullen van deze rol. Openhartig spreekt de presentatrice over haar vertrek bij SBS.

Aanvankelijk werd Patty verteld dat ze het programma Hart in Aktie mocht presenteren.

Presenteren
“Eind vorig jaar ging ik in gesprek en dat werd heel naar”, vertelt Patty in een interview dat in LINDA. 158 verscheen. Patty en de hoofdredacteur van Shownieuws hadden haar rol als deskundige graag met twee jaar willen verlengen, maar dat liep anders. In een gesprek met de directeur televisie werd aan Patty gevraagd of ze Hart in Aktie wilde presenteren. “Nou, dat leek me geweldig, zo’n programma is mij op het lijf geschreven”, vond de 62-jarige.

Niet fris en fruitig
Echter zag de programmadirecteur het niet zo zitten dat Patty de rol van presentatrice voor het programma op zich zou nemen. “Met alle respect, Patty, daar hebben we toch iemand voor nodig die frisser en fruitig is dan jij?”, was het antwoord dat Patty van de directeur kreeg. “Ik voelde me ontzettend vernederd”, vertelt ze brunette erover. “Me eerst een worst voorhouden om me daarna te kunnen bashen.” De presentatrice was kwaad en verdrietig tegelijkertijd. “Aanvankelijk werd ik kwaad, tijdens de kerstdagen heb ik er heel erg hard om gehuild en daarna heb ik besloten om de eer maar aan mezelf te houden.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: LindaNieuws, Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte