Patty Brard onthult échte reden voor maagverkleining

Patty Brard

Er was ook sprake van medische problemen

Onlangs maakte Patty Brard bekend een operatie te hebben ondergaan; in België heeft ze gastric bypass gekregen. Met succes: de kilo’s vliegen eraf en Patty voelt zich nu al een heel ander mens. Maar haar overgewicht was niet de enige reden voor het ondergaan van de operatie. 

Ook had ze last van andere vervelende klachten.

Medische problemen

Aan het AD vertelt Patty dat de gastric bypass ook een aantal ‘irritante’ medische problemen heeft opgelost. Zo werd een aantal maanden geleden een maaghernia bij haar vastgesteld: “In mijn geval is de overgang van de maag naar de slokdarm te groot, waardoor ik al tijden last heb van opborrelend maagzuur. Heel irritant en pijnlijk.” Ook heeft Patty in het verleden wel eens last gehad van slokdarmbloedingen. Deze fysieke ongemakken zijn door de maagverkleining verholpen.

BMI te laag

Patty bezocht verschillende artsen in Nederland om te vragen wat er met haar aan de hand was, want hoe kon je zo dik worden als je helemaal niet zo veel eet? Ze vroeg naar de mogelijkheden voor een maagballon maar deze wilden de Nederlandse artsen niet aan haar geven: haar BMI was te laag. Ze besloot te gaan sporten, diëten en vitamines te slikken. Maar het mocht niet baten vertelt ze: “Ik werd alleen maar dikker.” Ze besloot in andere landen te informeren naar de mogelijkheden voor een gastric bypass.

Succes

In België had ze succes en werd ze twee weken geleden geopereerd. Met als gevolg dat ze nu al bijna 10 kilo is afgevallen. Daarnaast heeft ze al sinds januari geen druppel alcohol meer gedronken: “En ik ben nog in een best goede bui ook,” voegt ze eraan toe. Ze voelt zich nu al een compleet ander persoon: “Ik was aan het vloggen en toen ik in mijn telefoon keek dacht ik: ‘Dit ben ik helemaal niet’. Ik herkende mezelf niet meer, ik voel me nu al zó anders.”

Lees ook: Patty Brard heeft operatie ondergaan: ‘Ik herken mezelf nu al niet meer’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Instagram