Peter Gillis moet een dwangsom betalen van 1 miljoen euro

Peter Gillis

Voor illegale huisvesting van immigranten

Als eigenaar van de Oostappengroep moet Peter Gillis een dwangsom betalen van 1 miljoen euro. Het vakantiebedrijf kreeg de dwangsom opgelegd omdat zij verschillende arbeidsmigranten illegaal hebben gehuisvest op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo.

Dwangsom

Momenteel lopen er meerdere zaken tegen Gillis. Hij heeft een dwangsom van 1 miljoen euro van de gemeente Peel en Maas opgelegd gekregen. De reden daarvoor was dat hij illegaal arbeidsmigranten op zijn Oostappen Vakantiepark liet slapen. Hij maakte bezwaar tegen de dwangsom. “Ik heb niet betaald. Ik denk niet dat ze daar recht op hebben”, liet hij destijds weten in een statement. De gemeente Peel en Maas heeft zijn bezwaar vandaag definitief afgewezen.

“De eerdere dwangsom had niet het gewenste effect. Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Peter kan overigens nog wel bij de rechtbank in beroep gaan.

Negatief in het nieuws

Peter Gillis, die te zien is in zijn realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa, is al een paar keer eerder negatief in het nieuws gekomen. Dit had met name te maken met vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken. Het Eindhovens Dagblad bracht vorig jaar een grootschalig artikel naar buiten over Gillis en hoe hij stelselmatig regels zou overtreden. Door dit artikel zijn vijf burgemeesters van gemeenten waar Gillis actief is, aan het overwegen om verschillende vergunningen in te trekken. Roland van Kessel, burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Cranendonck, is zelfs voorstander om de drank- en horecavergunning te weigeren.

Lees ook: Mexx uit Een Jaar van je Leven doet boekje open over brief

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress