Peter Gillis spant opnieuw kort geding aan tegen ex-vriendin Nicol

Nicol Kremers

Een nieuwe pagina in het dossier ‘Peerke vs Nicolleke’

Peter Gillis, bekend van de SBS6-show ‘Massa is Kassa‘, heeft een kort geding aangespannen tegen zijn voormalige partner Nicol Kremers. Hij eist dat Nicol geen uitspraken meer doet over onderwerpen waarover de twee eerder afspraken dat ze erover zou zwijgen. Dit is bevestigd door de rechtbank Midden-Nederland en de zaak zal worden behandeld op donderdag 9 november in de rechtbank in Utrecht.

Vaststellingsovereenkomst

De kern van de zaak gaat om een vaststellingsovereenkomst die Nicol zou hebben ondertekend nadat haar relatie met Peter Gillis was beëindigd. In september beweerde Peter al dat zijn ex-partner hem nog geld verschuldigd was, omdat zij zich niet aan deze overeenkomst had gehouden. Een van zijn argumenten daarvoor was dat Nicol in het openbaar over de relatie heeft gesproken, wat volgens de overeenkomst niet was toegestaan. Nicol beweerde op haar beurt echter dat ze de vaststellingsovereenkomst onder druk heeft getekend, aangezien zij en Peter allesbehalve op goede voet uit elkaar zijn gegaan.

Boek

Peter stelt nu als eis dat Nicol zich houdt aan de overeenkomst en dat er een dwangsom wordt opgelegd als ze dat niet doet. Daarnaast probeert hij te voorkomen dat Nicol haar boek, waarin ze ook details over haar relatie met Peter wil onthullen, publiceert voordat is geverifieerd of de inhoud ervan in strijd is met de overeenkomst.

Lopende strafzaak

Peter en Nicol zijn tevens betrokken bij een lopende strafzaak, waarin Nicol Peter beschuldigt van mishandeling. Oorspronkelijk was deze zaak gepland voor eind augustus, maar deze werd uitgesteld nadat Nicol op een later tijdstip opnieuw aangifte tegen Peter deed. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum vastgesteld voor de behandeling van deze zaak.

Lees ook: Peter Gillis moet nóg een horecavergunning inleveren

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld