Peter Gillis is ondanks doodsbedreigingen ‘voor niemand bang’

Samen met zoon Mark reageert de realityster op de brute overval

Peter Gillis heeft de laatste tijd behoorlijk wat te verduren gekregen. De brute overval op zijn zoon Mark, doodsbedreigingen en een dodenlijst, het is allemaal niet niks. Het maakt de realityster echter niet achterdochtig, want hij is naar eigen zeggen ‘voor niemand bang’. Zo vertelt hij in de talkshow HLF8.

Voor niemand bang

Sinds de overval is de beveiliging rondom de familie Gillis flink aangescherpt. Peter zelf is vooral verbaasd over alles. Zo schreef hij in zijn boek dat hij niet snapt dat hij op een dodenlijst staat. “We hebben weleens gezeik op het park en dan moet er iemand uitgezet worden, maar dan gedragen ze zich niet. Dan krijg je allemaal bedreigingen, maar dit had ik nooit verwacht”, vertelt hij in gesprek met presentator Johnny de Mol. Toch bleef hij na het nieuws over de dodenlijst een maand binnen. “Toen viel de eerste nacht de stroom uit. Ik naar buiten, want ik ben natuurlijk voor niemand bang. Er was niets te vinden: er zat kortsluiting in de straatverlichting.”

Traumatische gebeurtenis

De familie Gillis wordt al een langere tijd beveiligd. Ook Mark, maar op het moment dat hij de beveiligers écht nodig had, was hij alleen. Aan tafel bij Johnny vertelt de zoon van Peter nogmaals over de traumatische gebeurtenis. “Ik werd ‘s nachts om 02.45 uur verrast door drie mannen die mij overvielen. Ik was net klaar met werken en had wel een beveiliger bij me, maar die had ik naar geluidsoverlast gestuurd”, legt hij uit. “Ik dacht: alleen naar huis gaan kan geen kwaad.”

Half uur

Mark kan zich de overval nog goed herinneren. “Het is niet prettig. In totaal heeft de overval een half uur geduurd”, vertelt hij. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met de Gillis-telg. Al heeft hij de eerste nachten behoorlijk slecht geslapen en is in de avonduren naar buiten gaan nog ‘best lastig’.

Lees ook: Peter Gillis over mishandeling zoon Mark: ‘Heb liever dat ze mij pakken

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress