Emotionele Peter Heerschop in tranen over treindrama Oss

Peter Heerschop radio 538

Peter Heerschop raakt een hele gevoelige snaar

Peter Heerschop hield het niet droog op radio 538. In het programma Lieve Marianne sluit Peter elke week de week af met zijn radiocolumn. Dit keer kwam hij binnen bij zowel Peter zelf toen-ie ‘m voorlas, als bij de DJ’s van de zender. Waar ze aan het begin van de column nog lachten met z’n allen eindigden ze de column met een traan.

Wat in Oss gebeurde valt niet te bevatten.

Oss

In de column van afgelopen week vertelde Peter over Boer Zoekt Vrouw, de algemene beschouwingen, Ajax en deze week ook het verschrikkelijke treindrama in Oss. Bij dat drama kwamen vier kinderen om het leven en raakten een kind en de begeleidster zwaargewond. De bakfiets waarin de kinderen zaten sloeg op hol en kwam op het spoor terecht. Er kwam een trein aan en vier van hen overleefden de klap niet. Een verschrikkelijk drama.

Samen

Peter koppelt in zijn column het verschrikkelijke drama aan de troonrede die koning Willem-Alexander voorlas op Prinsjesdag. Daarin noemde hij vaak het woord ‘samen’. De koning noemde dat alles voor iedereen beter zou worden, maar Peter vraagt zich af hoe dat kan. “Soms is slechter juist beter, bijvoorbeeld als een trein te laat is”, vertelt de columnist. “Dat de accu van een bolderkar die ochtend kapot is.”

Tranen

Hij vraagt zich af hoe je samen kunt zijn als het ergst denkbare gebeurt voor iedere vader en moeder: ‘de dood van een kind’. Vervolgens beschrijft hij het gevoel en houden hij en zijn medepresentatoren het niet droog. Je hoort zijn stem breken en het typeert de vreselijke gebeurtenis die afgelopen week heel veel vaders, moeders en andere mensen in Nederland bezighoudt.

Het fragment begint op 6:30.

Lees ook: Collega-machinist over bolderkarongeluk: ‘Je bent machteloos als je iemand op het spoort ziet’

Dit bericht bewaren voor later? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Radio 538 | Beeld: videostill radio 538