Peter Jan en Virginia steeds dieper in de geldproblemen: “ik heb nog 10.000 euro van ze tegoed”

De financiële problemen van Virginia en Peter Jan stapelen zich op

Peter Jan Rens en zijn vrouw Virginia lijken steeds verder in de financiële problemen verzeild te raken; de schulden en de schuldeisers stapelen zich op en het stel is al meerdere malen failliet verklaard. Virginia (23) opende recentelijk nog een kledingzaak in Leerdam, maar deze is woensdag gesloten. Een deurwaarder heeft woensdag in aanwezigheid van politie beslag gelegd op de winkel en de sloten van het pand vergrendeld. Peter Jan Rens was zelf aanwezig bij deze beslaglegging, zo schrijft Het Kontakt. 

Spoor van schulden
De beslaglegging zal niet als een verrassing komen voor het stel dat een spoor van schulden achterlaat. Begin juli meldde een huurbaas aan Privé dat hij nog een groot bedrag tegoed had: “Ik heb nog een kleine 10.000 euro van Virginia tegoed. Het huurcontract stond op haar naam. Ik zal eens uitzoeken of ik beslag kan laten leggen op dat winkeltje.” Of dit de verhuurder van een woning in Maurik waarvan Peter Jan en Virginia nooit de huur betaalden is, is onduidelijk aangezien deze aangaf dat het volgens zijn deurwaarder ‘zinloos’ was om er moeite in te steken en zij zijn geld waarschijnlijk nooit zou zien.

Nul inkomsten
In maart werd Peter Jan door de rechter persoonlijk failliet verklaard, nadat oud-boezemvriend Emile Ratelband een rechtszaak tegen hem aanspande. Eerder liet Emile Ratelband al blijken dat omwille van Rens’ privacy de curator weinig loslaat over de huidige stand van zaken. De schuldeisers zullen waarschijnlijk met lege handen overblijven, wegens gebrek aan inkomsten en bezittingen. Zo verklaarde Rens al eerder dat hij zijn schuldeisers veel succes wenste met het vorderen: “Ik heb nul inkomsten en leef van een AOW zoals elke 65-plusser”.

In verwachting
Virginia is op dit moment in verwachting van het tweede kindje van het stel, een dochtertje wordt in oktober verwacht. Samen hebben ze al dochter Djelisa. Ook meldde het in januari getrouwde stel in april dat ze gaan emigreren naar Turkije. Gezien de huidige situatie zal het zeer onwaarschijnlijk zijn dat zij het land mogen verlaten van de curator.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld videostill