Peter Pannekoek doet oproep: ga weer naar het theater

peter pannekoek

De cabaretier krijgt bijval van veel andere theatermakers

Cabaretier Peter Pannekoek deed zaterdag in de uitzending van Dit was het nieuws een oproep aan iedereen om weer naar het theater te gaan. Hij ziet dat voorstellingen nu maar weinig bekijks trekken, terwijl de theaters zich goed aan de coronamaatregelen houden en het “geweldig goed” hebben georganiseerd. 

Oproep

“Dit is mijn frustratie”, zegt Peter Pannekoek. “Ik merk gewoon dat er te weinig mensen gaan momenteel. Afgezien van de mensen die momenteel geen geld hebben of in een bepaalde risicogroep zitten, hebben mensen volgens mij niet door dat het er weer is. In elke stad, waar dan ook in Nederland zijn de theaters gewoon weer open. Ik zou zeggen: GA! Het is de beste ervaring die je kan hebben. Gewoon live de magie zien. Nu kan het nog, over een maand zitten we weer in een lockdown.”

Bijval

Hear hear“, valt Sanne Wallis de Vries haar collega bij. “Voor wie het nog niet wist: de theaters zijn open!” schrijft ze op Twitter. “Voor wie het nog niet wist: de theaters zijn open! Ze zijn momenteel de veiligste plekken van Nederland, zo zorgvuldig worden de richtlijnen nageleefd.” Ook Claudia de Breij, Dolf Jansen en Chantal Janzen delen Peters oproep. Sander Schimmelpenninck heeft het advies van de cabaretier al nageleefd: “Gister naar try-out Martijn Koning geweest met 30 man in Bellevue. Topavond, en intiemer en relaxter dan ‘normaal’. Allemaal luisteren naar Peter dus.”

 

Lees ook: André van Duin ontvangt belangrijke prijs en grapt: ‘Nog nooit van gehoord’

Bron: Dit was het nieuws, Twitter | Beeld: Videostill YouTube