Peter R. de Vries haalt uit naar Alberto Stegeman over nieuws ‘nepbom’

Peter R. de Vries Alberto Stegeman

Peter R. de Vries neemt absoluut geen blad voor de mond

Gisteravond was journalist Alberto Stegeman te gast aan tafel bij RTL Boulevard. Stegeman kwam hier zijn kant van het verhaal vertellen, betreft de lopende rechtszaak tegen de journalist. Iets waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries het overduidelijk niet mee eens was. De mannen gingen hard tegen hard in de uitzending.

Veroordeling Alberto Stegeman

Alberto Stegeman verscheen gisteren voor de rechter vanwege een item voor zijn programma Undercover in Nederland. De journalist plaatste op een kazerne in Oldenbroek een nepbom. Hiermee wilde de journalist aantonen hoe makkelijk je zonder toegangspas op het terrein en de gebouwen kan komen. Het OM heeft hierom 120 uur taakstraf geëist tegen Stegeman.

Als journalist gehandeld

In RTL Boulevard laat de de journalist weten het belachelijk te vinden dat hij voor de rechter moest verschijnen. Stegeman heeft naar eigen idee als journalist netjes gehandeld, binnen de grenzen wat een journalist kan doen. “Ik heb het gedaan om een belangrijk punt te maken. Ten eerste over de slechte beveiliging, maar ook over de belabberde opsporing”, legt Stegeman uit.

Schijnnieuws

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries die ook aan tafel staat bij RTL Boulevard mengt zich al snel in het gesprek. De Vries vindt het wat kinderachtig van het OM dat hier een zaak van is gemaakt, omdat er volgens hem zaken zijn die meer aandacht verdienen dan dat. Desondanks is de misdaadverslaggever ook kritisch op Stegeman. “Ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje schijnnieuws wat jij maakt met dit soort dingen”, begint De Vries. Verontwaardigd vraagt Stegeman waarom. “Nou, omdat ik elke dag op een kazerne wat achter kan laten of in een ziekenhuis of op Schiphol.” Volgens Peter is het nieuws dat iedereen elke dag kan maken. Iets dat bij Stegeman direct in het verkeerde keelgat schiet.

Confrontatie tussen Peter R. de Vries en Alberto Stegeman

“Oh, ja Peter? Maar waarom heb je dat dan nooit gedaan?”, zegt Stegeman terwijl hij zijn stem iets verheft. “Rustig maar, rustig maar. Omdat ik het geen nieuws vindt”, antwoord Peter. De gemoederen tussen de twee lopen tijdens het gesprek hoog op en de andere presentatoren aan tafel komen er nauwelijks tussen. Het lijkt erop dat er geen verzoening zal plaats vinden tussen de heren. 

Fragment gemist? Bekijk de confrontatie tussen Peter R. de Vries en Alberto Stegeman van RTL Boulevard hier terug.

Lees ook: Deze 5 boeren kunnen we de aankomende tijd volgen in Boer zoekt Vrouw

Bron en beeld: RTL Boulevard