Peter van der Vorst deelt of The Voice of Holland ooit nog terugkomt

The Voice of Holland

De programmadirecteur geeft uitsluitsel over de toekomst van de talentenjacht

Terwijl de misstanden rondom The Voice of Holland aan het licht kwamen, waren de makers bezig met het opnemen van een gloednieuw seizoen. Programmadirecteur Peter van der Vorst deelt in gesprek met Veronica Superguide of dat laatste seizoen ooit nog wordt afgemaakt en uitgezonden.

Misstanden

Het is alweer bijna een jaar geleden: op 20 januari 2022 kwam BOOS met een onthullende uitzending rondom de misstanden bij The Voice of Holland. RTL 4 besloot toen om het programma per direct van de buis te halen. Daarnaast kondigde de zender, samen met de producent, aan dat er een onafhankelijk onderzoek werd gestart naar de gebeurtenissen. De vraag is nu of het afgebroken seizoen ooit nog wordt afgemaakt. In een interview met Veronica Superguide deelt Van der Vorst of de gedupeerde kandidaten nog de kans krijgen hun talent op televisie te laten zien.  Hij stelt dat dat nu nog niet aan de orde is. Vanwege het onderzoek is het te vroeg om daar iets over te zeggen.

Toekomst

Ook de toekomst van The Voice of Holland is nog onzeker, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Daar kan Peter dus nog weinig over zeggen. Toch is hij er bijna zeker van dat het laatste seizoen nooit meer zal worden uitgezonden. “Die kans is heel klein. Nee, daar ga ik niet vanuit”, zegt hij.

Tijd nodig

De programmadirecteur vervolgt dat hij het ook graag anders had gezien. “Natuurlijk had ik dat graag al gezien, ook zodat iedereen die hierdoor is geraakt, het kan afsluiten. Maar als je zo’n onderzoek doet, moet je het goed doen”, let hij uit. “Als ze die tijd nodig hebben, dan is dat maar zo.”

Lees ook: Martijn Krabbé wil dat The Voice of Holland terugkomt

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress