Peter van der Vorst is ‘MeMoe’ van alle #MeToo verhalen

Er komen steeds meer #MeToo verhalen naar buiten

Peter van der Vorst zat gisteravond bij RTL Boulevard toen in het programma aandacht werd besteed aan de vermeende misbruikzaken. Peter van de Vorst liet toen weten dat hij een beetje ‘MeMoe’ wordt van alle #MeToo verhalen. 

#MeToo wordt gebruikt om misbruik uit de taboesfeer te halen.

Misbruikzaken
De misbruikzaken rondom Job Gosschalk, Francisco van Jole en Jelle Brandt Corstius werden kort belicht in het programma. Van der Vorst zei toen dat hij dacht dat dit nog wel even door zou gaan en dat er nog veel meer verhalen naar buiten zullen komen. Hij vroeg John van den Heuvel, die ook bij het programma aanwezig was, naar zijn mening over het geheel. Van den Heuvel vindt dat vooral de politie en ministerie de verantwoordelijkheid moeten gaan nemen.

Media-aandacht
Op dit moment staat de media bomvol verhalen over vermeende misbruikzaken en lopen er een hoop onderzoeken. Juist die media-aandacht maakt mensen kapot, aldus van den Heuvel. Dit gebeurt volgens hem niet alleen bij de vermeende dader, maar ook bij de slachtoffers. Hij vindt het tijd worden dat dit via de juiste instanties gespeeld wordt.

Ed Westwick
Van der Vorst kan wel eens gelijk hebben dat dit nog lang niet het einde is van alle beschuldigingen. Amerikaanse Gossip Girl-acteur Ed Westwick werd gisteren ook beschuldigd van misbruik en daar kwam vandaag een tweede beschuldiging bij.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | beeld: videostil RTL Boulevard