Peter van der Vorst uitgescholden na uitspraken over René van der Gijp

‘Ik werd uitgescholden en ‘uitgekotst”

Peter van der Vorst is uitgescholden en zwartgemaakt nadat hij in RTL Boulevard uitspraken deed over Voetbal Inside. Toen René van der Gijp vervolgens in de show aandacht besteedde aan deze uitspraken kwamen de bedreigingen aan het adres van Van der Vorst op gang. 

Peter werd uitgemaakt voor ‘relnicht’ en ‘pisnicht’, toen hij vertelde dat hij vond dat Voetbal Inside een ‘onveilige omgeving schept voor homoseksuele jongeren die uit de kast willen komen.’

Uitspraken
In de uitzending van RTL Boulevard in december uitte Van der Vorst zich kritisch over het programma Voetbal Inside. Hij is van mening dat de grappen die in het programma door de mannen worden gemaakt: “Het zijn vaak hele onhandige, domme, kwetsende grappen die jonge homo’s echt kunnen kwetsen en onveilig kunnen laten voelen in de voetballerij. Ik heb er lang over nagedacht want ik ken Johan en René van der Gijp. Ik ben bij ze thuis geweest en de potten vaseline staan overal. Ik weet dat ze geen homofoob zijn, maar ik weet wel hoe ik me als jonge jongen onveilig kon voelen als ik in een omgeving was waar dit soort grappen continue gemaakt worden.”

Mailtjes en tweets
René van der Gijp besteedde op zijn beurt aandacht aan deze uitspraken in Voetbal Inside: “En daar gaat-ie hè, Peter van der Vorst: ‘Nee, ik wil dat hier even niet om gelachen wordt, ik wil het nu even serieus behandelen. Maar die anderen lachten gewoon door. Dan denk ik: schei toch uit man, rop op.” Na de kritiek van Van der Gijp werd Van der Vorst bedolven onder mailtjes en tweets van mannen die boos waren: “Ik werd ‘pisnicht’, ‘relnicht’ en nog veel erger genoemd. Volgens sommigen moest ik niet zo zeiken en moet ik worden ‘uitgekotst’. Dat is dus het effect van alleen maar uitleggen wat de gevolgen van een ‘grap’ kunnen zijn. Vervelend én beangstigend. En het bewijs dat de homotolerantie ook onder Nederlanders zijn grenzen kent.”

Bron: Mediacourant | Beeld: videostill