Gevaarlijke phisingmail van ABN AMRO in omloop; trap er niet in!

Criminelen proberen je gegevens te stelen

Wees op je hoede als je een mail ontvangt waarin de zogenaamde ABN AMRO je vertelt dat de toegang tot je internetbankieren belemmerd is. De mail is niet afkomstig van de bank, maar van criminelen die uit zijn op je gegevens.

Klink niet op de link en stuur de e-mail door.

Internetbankieren

Pas op als je een e-mail ontvangt waarin ‘ABN AMRO’ vermeldt dat ‘de toegang tot je internetbankieren per direct belemmerd is’. Het bericht is verstuurd door criminelen die uit zijn op je gegevens. In de mail staat dat er is vastgesteld dat derden gebruik hebben gemaakt van je rekening. Hierdoor is de toegang tot je internetbankieren stopgezet en zou je bankpas geblokkeerd. Er wordt je gevraagd om op een link te klikken en met je e-reader in te loggen om je IBAN te verifiëren en de malafide transactie te blokkeren.

Valse site ABN

Wanneer je echter op de link klikt ga je niet naar de site van de ABN, maar word je naar een valse website gestuurd. Op deze valse website kunnen criminelen je inlogcodes onderscheppen, waarna ze je rekening leeg kunnen halen. Klink dus absoluut niet op de link en stuur de valse mail door naar [email protected].

Lees ook: Terugroepactie IKEA drinkbak voor huisdieren: twee honden zijn gestikt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Avrotros | Beeld: 3weg