Piet Paulusma wordt verrast bij De Wereld Draait Door

Piet Paulusma
Piet Paulsma krijgt eerbetoon in De Wereld Draait Door

Het nieuws kan je bijna niet ontgaan zijn: Piet Paulusma moet na 23 jaar trouwe dienst zijn baan als weerman bij SBS6 verlaten. Dat vindt Paulsuma erg jammer, want hij had graag de 25 jaar gehaald. Maar helaas, John de Mol, de nieuwe eigenaar van de zender, gooit het over een andere boeg. Niet alleen Paulusma betreurt dit, ook het publiek vindt het enorm jammer dat hij wordt vervangen.

Als troost heeft Matthijs van Nieuwkerk een verrassing voor Piet Paulusma.

DWDD

Dinsdag 5 februari, een dag nadat bekend werd gemaakt dat Piet Paulusma moet stoppen bij SBS, schoof hij aan bij De Wereld Draait Door. Daar mag hij vertellen over het vertrek en over hoe hij dat heeft ervaren. Volgens zijn contract mag hij nog tot eind 2019 het nieuws presenteren, maar daarna is het afgelopen. “Er is gewoon gezegd, het is afgelopen met Piet op deze zender”, vertelt Paulusma aan Matthijs van Nieuwkerk. Dit vindt hij erg jammer, want hij had graag na 23 jaar dienst nog twee jaar doorgewerkt om de 25 jaar te halen.

Verrassing

Omdat iedereen het zo jammer vindt dat Piet Paulusma’s contract niet verlengd wordt, heeft Van Nieuwkerk een verrassing voor Paulusma. Hij mag het weerbericht presenteren aan het eind van de uitzending. Uiteraard moet dat wel volledig in Paulusma’s stijl gebeuren: buiten, met een grote groep mensen om zich heen. Muzikant Michael Prins speelt op zijn piano een cover van het nummer Weather With You en in de studio wordt een montage van Piet Paulusma’s werk getoond terwijl iedereen naar buiten loopt. Eenmaal daar sluit Paulusma DWDD in zíjn stijl af: een helder weerbericht met als afsluiting de klassieke “Oant Moarn!”.

Lees ook: André Hazes wordt aangezien voor deze internationale wereldster

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Wereld Draait Door | Beeld: Videostill