Piet Paulusma waarschuwt: heuse sneeuwstorm in aantocht

Piet Paulusma afscheid SBS

Sneeuwstorm, lage temperaturen en gedoe op de weg

Volgens Piet Paulusma worden de mensen die hadden gehoopt op lenteweer vandaag goed teleurgesteld: de ‘Siberische beer’ is nog niet vertrokken uit ons land en brengt weer een hele hoop kou en ellende met zich mee. 

De Friese weerman verwacht naast de sneeuwstorm ook een heftige middag- en avondspits.

Sneeuwstorm

“Vrijdagochtend gaat de regen over in sneeuw,” vertelt Piet Paulusma aan Hart van Nederland. “Het midden van het land krijgt vrijdagmiddag te maken met winterse buien, in de avond en de nacht het zuiden ook.” Volgens Piet zal er later op de middag sneeuw vallen met temperaturen van 2 en 3 graden in het noorden en noordoosten tot 10 graden in het zuidwesten. In het noordelijke deel van het land gaat het flink hard waaien, waardoor er sprake is van sneeuwstormachtig weer.

Onaangenaam

Ook in het weekend wordt het een onaangename temperatuur, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza: “Het wordt behoorlijk winters en onaangenaam.” Zaterdagochtend wordt het vooral in het noorden van het land koud: de temperatuur kan daar dalen tot zo’n vijf graden onder nul. Door de koude wind kan de gevoelstemperatuur zelfs de -15 graden bereiken. Hij verwacht dat er zo’n drie centimeter sneeuw gaat vallen. Ook zondag blijft het ijzig koud met gevoelstemperaturen van -10 tot -13 graden, waarna de temperatuur maandagmiddag weer oploopt naar 4-5 graden. Iets warmer, maar nog steeds niet warm genoeg voor deze tijd van het jaar.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pietsweer, AD | Beeld: Videostill SBS 6