Zo zien Pippi, Tommy en Annika uit Pippi Langkous er nu uit

Pippi Langkous

Het drietal uit Pippi Langkous is wereldberoemd

“Twee maal drie is vier…” We kunnen het liedje van Pippi Langkous allemaal nog meezingen. De populaire kinderserie is inmiddels al vijftig jaar oud, maar wordt nog steeds wereldwijd uitgezonden. Wij hebben vroeger eindeloos genoten van Pippi en haar streken, waarbij ze de schuchtere Annika en stoere Tommy altijd in haar kielzog had. De drie acteurs hielden een reünie en stonden voor het eerst in vijftig jaar weer samen op de foto.

De acteurs ontmoetten elkaar in Nederland.

Pippi Langkous

Pippi Langkous is een verfilming van de populaire boekenreeks van schrijfster Astrid Lindgren. De serie werd opgenomen in Zweden, waar Astrid Lindgren vandaan kwam, en draait om het ondeugende meisje Pippi dat in haar eentje in Villa Kakelbont woont. Ze neemt haar buurjongen en -meisje Tommy en Annika mee op sleeptouw in haar avonturen, samen met haar paard Witje en aap meneer Nilsson. Pippi werd gespeeld door Inger Nilsson, Annika door Maria Persson en Tommy door Pär Sundberg.

Inkomen

Je zou denken dat de acteurs financieel binnen waren na het maken van de serie, maar niets is minder waar. In Zweden is het namelijk verboden om kinderen te betalen, dus de acteurs hebben geen cent overgehouden aan het succes van de serie. De acteurs hebben allemaal hun school afgemaakt en zijn een ander carrièrepad in gegaan.

Reünie

Toen Heleen Bosma en Marjan Tulp hoorden dat hun kinderhelden niets verdienden met de serie, schoten ze in actie. Ze hielden een crowdfundingactie om ervoor te zorgen dat de acteurs alsnog een zakcentje overhouden aan hun inspanningen. De teller staat momenteel op ruim 32.000 euro, wat betekent dat alledrie de acteurs zo’n 10.000 euro krijgen. Vooral Maria Persson (Annika) kan dit goed gebruiken. Zij zit in de bijstand en kampt met gezondheidsproblemen. Met het geld kan ze een maagverkleining en een knie-operatie betalen.

Zo ziet het trio er nu uit:

Lees ook: Zo ziet de knappe Terence Hill er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill Pippi Langkous, YouTube