Bianca Krijgsman: ‘Er zijn plannen voor een Luizenmoeder-film’

De actrice ziet een verfilming zelf wel zitten

Hoewel Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) heeft aangegeven met De Luizenmoeder te willen stoppen, zijn de rest van de acteurs uit de serie er nog lang niet klaar mee. Bianca Krijgsman, die de rol speelt van de fanatieke vrijwilligster Nancy, heeft zelfs wel oren naar een film. ”Ilse (Warringa, red.) zou volgens mij graag nog een film maken’, zegt Bianca over de bedenker van De Luizenmoeder tegen De Telegraaf. ”En ik vind alles leuk met die mensen.”

Hoop jij dat er een film komt van De Luizenmoeder?

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge kondigde vorige maand aan na het tweede seizoen met de serie te stoppen. ”Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt”, zo redeneerde hij. Aangezien hij niet alleen schoolhoofd Anton speelt, maar ook samen met ‘juf Ank’ Ilse Warringa verantwoordelijk is voor de productie van de populaire serie, werd gespeculeerd dat er geen derde seizoen zou komen.

De Luizenmoeder-film

Toch is het volgens Bianca Krijgsman nog helemaal niet definitief. ”Wij weten eigenlijk van niks”, zo laat ze weten. ”Hij heeft dat gezegd, maar ik denk dat als hij eerst iets anders doet, hij daarna misschien wel weer zin heeft.” Bovendien is de drijvende kracht achter de serie, Ilse Warringa, er volgens Krijgsman nog helemaal niet klaar mee. ”Ilse zou volgens mij graag nog een film maken.”

Bianca Krijgsman

Zelf is Bianca Krijgman inhoudelijk niet betrokken bij de serie. Erg vindt ze dat niet. ”Ik vind het heerlijk als ze zeggen: ‘Hier is je tekst, ga het maar doen.’ Dan hoef ik het zelf niet te verzinnen. Bij De Luizenmoeder ben ik heel makkelijk op de set, ik doe alles wat iedereen vraagt. Ik ga ook niet in discussie, ik vind alles goed. Als ik maar te eten krijg”, voegt ze er lachend aan toe.

Lees ook: Kijkers Ik Vertrek raken niet uitgepraat over de positieve Everth en Frenske

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill