Op deze plekken heb je de meeste kans je toekomstige partner te ontmoeten

Hier hangt de liefde in de lucht

Online daten kan flink wat tijd en energie kosten. We zijn vaak al uren bezig om een leuke match te scoren en dan hebben we nog niet eens een gesprek gevoerd met diegene. Voordat je écht een leuke potentiële liefde hebt gevonden en met hem of haar een date hebt geregeld, ben je zo dagen of zelfs weken verder. Hoeveel makkelijker zou het zijn om gewoon iemand tegen te komen in real life, op de ouderwetse manier? ‘Bestaat dat nog?’, horen we je denken. Jazeker, zolang je maar op de juiste plaatsen zoekt. Op déze plekken heb je de meeste kans om je toekomstige partner tegen het lijf te lopen.

Singles opgelet!

Toekomstige partner

Waar kunnen we die goede oude aantrekkingskracht nog vinden? Daar was datingservice Lexa ook nieuwsgierig naar. Het bedrijf voerde een onderzoek uit onder 1000 Nederlanders in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 50 jaar. Wat bleek? festivals zijn dé plek om je nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Maar liefst 39 procent van de vrijgezellen gelooft tijdens een festival zijn of haar nieuwe lover tegen te komen. En waar loop je dan de minste kans om die knapperd aan de haak te slaan? Dat zijn volgens het onderzoek campings (4 procent).

Minder kleding

Wat is nu de sleutel tot succes? Volgens sekusologe Drs. Eveline Stallart zit het ‘m in het zonnige weer. ”Minder kleding zorgt voor meer seksuele prikkels”, verklaart ze. ”Bovendien heeft de zon ook invloed op ons libido.” Niet verwonderlijk dus dat het strand de beste plek blijkt om al het mannelijk en vrouwelijk schoon te bewonderen. Het terras is op zonovergoten dagen goed voor een tweede plek. Een ommetje door het park of een duik in het zwembad is minder succesvol.

Dates

Heb je iemand aan de haak geslagen? Dan kan het échte werk beginnen: daten. De populairste dates op zonnige zomeravonden werden in het onderzoek van Lexa onder de loep genomen. Daaruit bleek dat cocktails drinken op het terras bovenaan het date-lijstje staat. 18 procent van de mensen stilt daarentegen het liefst de honger bij zonsondergang.

Lees ook: Trekken tegenpolen elkaar echt aan? Dit zegt een relatie-expert erover

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: JAN Magazine | Beeld: Unsplash