Weer wordt politie belemmerd door filmende omstanders bij reanimatie

reanimatie
Omstanders belemmeren politie bij een reanimatie

Helaas is het niet de eerste keer dat we een bericht als deze schrijven. Op 31 oktober zette de Haagste politie al een blog online over irritante omstanders die niet aan de kant gingen voor de politie maar het incident juist filmden. Ook gister was het weer raak: toen iemand onwel werd in een Amsterdamse tram gingen omstanders niet aan de kant voor politie, maar filmden ze de reanimatie.

“Besef dat hulpverleners hierdoor het werk bijna onmogelijk gemaakt wordt.”

Facebook

Gister zette Politie Amsterdam Zuid-De Pijp een bericht op hun Facebook-pagina. Daarin schrijft een politieagent vol verbazing over een incident dat zich ook gister plaatsvond. De politie kreeg een melding van een persoon die onwel werd in de tram in de Ferdinand Bolstraat. “Onze hondengeleider was snel ter plaatse. Het ging ineens zo slecht met het slachtoffer, dat we moesten overgaan tot reanimatie”, staat op Facebook.

Reanimatie

Tot de verbazing en grote ergernis van de politie werd hun werk flink belemmerd door omstanders. Tramreizigers waren vol aan het fotograferen en filmen. Ze gingen niet aan de kant voor de politie, die het slachtoffer noodgedwongen moesten reanimeren. “Zelfs nadat wij mensen fysiek aan de kant hadden geduwd, nam snel iemand anders de plek in.”

Verbazing

De politie is verbaasd dat omstanders zo reageerden bij een reanimatie. Ze vragen dan ook dat mensen die aanwezig waren en het werk van de politie belemmerden ‘zich eens achter de oren krabben en zich indenken hoe het is als een naaste van hen op die manier gefilmd wordt’. Gelukkig kon het slachtoffer gereanimeerd worden en met een hartslag afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Lees ook: Verbijstering bij slachtoffer en politie: ‘Ze zijn aan het filmen terwijl mijn man dood ligt te gaan!’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook Politie Amsterdam Zuid-De Pijp | Beeld: Pixabay