Politie waarschuwt: ‘Zie jij iemand lopen met plank en wiel aan een fiets? Bel ons!’

politie fiets

De politie deelt een foto van de constructie

Jaarlijks worden er ruim 450.000 fietsen in ons land gestolen. Grote kans dat dit jou ook al eens is overkomen. Fietsendieven zijn ons vaak te slim af en hebben gehaaide trucs om een fiets van het slot te ontmantelen. De politie in Arnhem is echter op een nieuwe constructie gestuit als het gaat om het stelen van fietsen en waarschuwen de mensen op Facebook.

Een wijkagent van de Arnhemse wijk Klarendal kwam deze constructie tegen op straat.

Fietsconstructie

Een fietsendief werd op heterdaad betrapt toen hij door de politie werd gespot met een plank en een wiel aan de zijkant van een fiets. Door de plank met een wiel eronder bevestigd werd aan de achtervork van de fiets gehaakt. Hierdoor komt het achterwiel van de fiets iets omhoog en kan het wiel van de plank vrij draaien. De gestolen fiets die nog op slot staat hoeft op deze manier niet van de grond getild te worden. Voor de voorbijgangers lijkt het alsof je gewoon met de fiets aan de hand loopt, zo laat de politie op Facebook weten.

Facebookbericht

De politie van Arnhem-Noord deelt op Facebook een foto met daaronder het volgende bericht: “De wijkagent van Klarendal ontdekte een nieuwe manier die fietsendieven gebruiken om een gestolen fiets te vervoeren: een houten plank met een wiel eronder zodat je de achterkant niet hoeft op te tillen en het er van een afstand uit ziet alsof je met de fiets aan de hand loopt. Zie je dit? Bel ons!”. Zie jij dus iemand met dit bouwsel aan de fiets lopen? Meldt dit dan direct bij de politie.

Lees ook: Bekend warenhuis V&D is vanaf vandaag beschikbaar als online webshop

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Foto Politie Arnhem-Noord