Politie Rotterdam deelt emotioneel verhaal over het gevaar van de gordel verkeerd dragen

Politie Rotterdam gordel dragen

In het emotionele bericht van de Politie Rotterdam wordt duidelijk hoe belangrijk het dragen van een gordel is

Wanneer we in de auto zitten en langs een ongeluk rijden dat recent is gebeurd, hebben we vaak geen idee wat zich precies heeft afgespeeld. Soms horen we later de feitelijke oorzaak, maar de impact die het ongeluk achterlaat op de hulpverleners en de familie blijft onbekend. Het Politie Team Verkeer Rotterdam deelt nu het emotionele verhaal over een ongeluk waarbij een 24-jarige vrouw omkwam omdat ze haar gordel verkeerd droeg.

De politie Rotterdam probeert met dit bericht automobilisten te waarschuwen om de gordel op de juiste manier te dragen.

Facebookbericht

“Als we aankomen bij de aanrijding zien we de GGD in een groepje bij elkaar staan. Dat is meestal geen goed teken. De brandweer staat bij een klein autootje, of wat er van over is. Ik kijk naar de plek waar de airbag uit het stuur hangt en zie je zitten.” De opening van het persoonlijke verhaal dat een politieagent deelt op Facebook komt als een klap binnen. De 24-jarige vrouw waar het om gaat had haar gordel onder haar arm gestoken. Op het moment van het ongeluk kon haar bovenlichaam vrijelijk naar voren klappen, waardoor haar nek gebroken is. “Je nek brak als een dorre tak”, zo beschrijft de agent.

Emotioneel verhaal

De agent vervolgt zijn verhaal naar het moment dat hij in het mortuarium arriveert en hij de ouders van het meisje, haar zusje en vriend gespannen in de wachtkamer ziet zitten. “Je ouders zitten er gelaten bij. Ze wachten nu al ruim twee en een half uur in de ontvangstruimte van het rouwcentrum en zitten nog duidelijk in de ontkenningsfase, hoewel de onzekerheid met de minuut toeneemt.” Ook het moment dat de ouders van de vrouw officieel moeten bevestigen dat het om hun 24-jarige dochter gaat. “Als ze om het kamerscherm heen kijken barst de bom. Enorme emoties komen los. Ik kijk naar mijn collega en slik een paar keer. De rest van het gezin komt het kamertje binnen. Het verdriet wordt oorverdovend. Terwijl je vader in stukken valt en je moeder zachtjes over je wang aait fluister ik door het gejammer heen tegen mijn collega: ‘Nou, ik denk wel dat ze het is…’.”

Waarschuwing

De politieagent hoopt door dit emotionele en persoonlijke verhaal te delen mensen te kunnen waarschuwen om op de juiste manier hun gordel te dragen. Onder de arm door, of dicht geklikt achter de rug om, de politieagent komt het te vaak tegen op de weg. “Het snijdt in mijn nek”, is het antwoord dat hij vaak krijgt. “Mijn argument dat je voor minder dan 4 euro een zacht hoesje kan kopen om dat snijden te voorkomen wordt weggehoond. Maar als je het niet voor jezelf doet, doe het dan tenminste voor je zusje…”, zo sluit de politieagent zijn bericht.

In het onderstaande bericht van de Politie Rotterdam lees je het hele verhaal en zie je in de afbeelding een zachte hoes waar in het verhaal op gedoeld wordt:

Lees ook: Brandweer waarschuwt om nooit flessen met water in de auto te laten liggen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook, Politie Team Verkeer Rotterdam | Beeld: Wikimedia Commons, Alf van Beem