Politie rukt uit vanwege ijselijke gil: oproerkraaier blijkt verdwaalde muis

politie Lelystad muis

De politie in Lelystad kwam voor een bijzondere verrassing te staan

Een wel heel bijzonder geval van spoed. De politie in Lelystad rukte uit vanwege het horen van ‘ijselijk gegil’, Eenmaal op plaats delict bleek het niet om huiselijk geweld te gaan – wat in eerste instantie gedacht werd. Het gegil kwam uit de woning omdat er een muis aan het ronddwarrelen was.

De politie deelde een komisch verhaal van het voorval op Facebook.

Huiselijk geweld?

Bezorgde buren hadden ‘ijselijk gegil’ uit de woning gehoord, zo begint de politie haar bericht op Facebook. Toen ze aanbelden bleek het echter niet om huiselijk geweld te gaan, maar bleek er iets heel anders aan de hand te zijn. De snikkende jongedame stond namelijk oog in oog met een muis. “Ze had zojuist in haar slaapkamer een muis gezien.” De jonge vrouw was zo geschrokken dat ze gillend naar beneden was gerend.

Gerustgesteld

De agenten hebben nog geprobeerd de muis op te sporen, maar dit was tevergeefs. “We hebben de dame uitgelegd dat de muis banger voor haar was dan andersom en geadviseerd om ongedierte bestrijding in te schakelen.” Ook de geschrokken buren zijn door de politie gerustgesteld. Ze kregen te horen dat het niet om huiselijk geweld ging, maar om een muis. “Gegil uit een woning hoeft niet altijd iets ernstigs te zijn, maar we zijn blij als u belt zodat we vast kunnen stellen of er hulp nodig is”, adviseert de politie tenslotte nog in haar bericht.

Lees ook: Kinderspeelgoed en babyfoons eenvoudig te hacken door cybercriminelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Politie Lelystad Facebook, RTL Nieuws | Beeld: Good Free Photos