Verbijstering bij slachtoffer en politie: ‘Ze zijn aan het filmen terwijl mijn man dood ligt te gaan!’

politie
Hier zijn geen woorden voor

Woensdagavond 31 oktober kreeg de Haagse politie een melding voor een reanimatie. Politieagenten van het Politiebureau Jan Hendrikstraat sprongen in de auto en reden er met zwaaiende sirenes op af. Een man was onwel geworden in een vol restaurant op de Grote Markt. Hij moest gereanimeerd worden. Wat de omstanders deden, verbaasde iedereen.

Een reanimatie is geen grapje.

‘Geen woorden voor’

Eenmaal ter plaatse aangekomen ontstond er al meteen verwarring. Niemand op de Grote Markt wist waar de reanimatie was. Gelukkig kwam er iemand aangerend die de politie wist te vertellen dat ze even verderop moesten zijn. De politieagent snelt naar binnen en treft daar een restaurant vol verstijfde gasten aan. Een man ligt op de grond, zijn vrouw zit met tranen in haar ogen. Een andere dame is de man aan het reanimeren. De politie ziet dat zij het goed doet en spoort haar aan om door te gaan zodat zij de andere gasten naar buiten kunnen begeleiden.

Verbazing

Als alle gasten eenmaal naar buiten zijn begeleid beginnen andere agenten met het klaarmaken van de AED. Ze dienen een schok toe aan de man volgens procedure. Hoewel de politie zich bekommert om de man en zijn aangedane vrouw, merkt de verdrietige vrouw iets op. Ze kijkt naar buiten en is volledig verbijstert: “Dit kan toch niet waar zijn?”. Voor het raam staan ongeveer 20 tot 30 personen. Sommige hebben een telefoon in hun hand en filmen het incident. “Ze zijn gewoon aan het filmen terwijl mijn man dood ligt te gaan,” snikt de vrouw.

Verzoek

De agent loopt naar buiten en stuurt de mensen meteen weg. De groep mensen loopt beteuterd weg. Ondertussen is de man binnen weer bij bewustzijn en wordt hij met de brancard naar de ambulance gebracht. Zijn vrouw gaat mee en is erg geëmotioneerd: “blijf bij mij, laat me niet in de steek,” vertelt ze hem. Later is de man in het ziekenhuis gedotterd, hij maakt het naar omstandigheden goed.

Hoe zou jij het vinden

Hoewel dit verhaal een goede afloop heeft, wil de politie wel iets duidelijk maken. “Stel je voor dat het een dierbare van JOU is, hoe zou jij het vinden?” Iedereen is erg verbaasd over het gedrag van de omstanders. De man lag letterlijk op sterven, zijn vrouw was overstuur. Ook de mensen in het restaurant waren overstuur van wat ze mee hadden gemaakt. De politie wil graag dat dit bericht gedeeld wordt zodat mensen stilstaan bij hun gevoelloze acties.

Lees de hele blog van Politie Jan Hendrikstraat hier:

Lees ook: Dit is de goedkoopste koopwoning van Nederland

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Pixabay